Notícies i actualitat

El president Tadeo presentarà davant el Govern Balear les peticions més urgents dels municipis perquè siguin incloses als pressupostos estatals i de la CAIB

Data : 04/10/2012El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, d'acord amb els batles de l'Illa, farà arribar al Govern balear el llistat dels projectes més urgents per a la seva inclusió als Pressupostos generals de l'Estat, així com també pels de la Comunitat Autònoma per a l'exercici 2013.

En aquest sentit, Tadeo es compromet a portar aquest llistat de projectes davant el Govern balear perquè puguin arribar a ser inclosos als Comptes públics per a 2013 que està preparant l'Administració central, així com als de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

“Sabem que existeixen sèries dificultats econòmiques, però precisament per aquest motiu és important que des de Menorca tinguem clar quines infraestructures són importants i a més prioritzar-les”, explica el president Tadeo. En aquest sentit, és bàsic saber quines inversions necessita l'Illa procedents d'altres administracions.

“De la mateixa manera que és necessari prioritzar i reorganitzar la despesa corrent, també ho és fer-ho amb les inversions productives, cercant sempre la màxima eficiència”.

En aquest sentit, Tadeo posa com a exemples de possibles inversions la canalització d'aigua des de la dessaladora de Ciutadella cap a la resta de l'Illa, el projecte de fibra òptica, el Parc Bit... Respecte al transport aeri, el president insular recorda que és una “qüestió vital i transversal” que afecta tota l'economia menorquina.

Sobre la problemàtica de l'aigua, recorda que existeix un compromís ferm de signar un conveni conjuntament amb l'Administració central per fer realitat aquesta inversió. “El president del Govern balear ja ha manifestat que els Pressupostos generals de l'Estat no són els que Balears es mereixen, conseqüentment tampoc Menorca, i per aquesta raó farem arribar les nostres peticions”.

Per a Tadeo, “no pot haver-hi comunitats autònomes de segona divisió però tampoc illes de segona dins una mateixa comunitat autònoma”.

Maó, 4 d'octubre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS