Notícies i actualitat

El Govern Balear informa sobre una iniciativa per potenciar la desestacionalització laboral

Data : 03/10/2012

El Govern balear ha convocat a les empreses i associacions de Menorca relacionades amb el sector turístic per a una reunió per informar sobre una mesura que vol potenciar la desestacionalització laboral. Concretament, es mantindran dues trobades demà dijous 4 d'octubre: una, a partir de les 10.30 hores a l'Ajuntament de Ciutadella, i una altra, a partir de les 16.30 hores, a la sala de plens del Consell Insular de la plaça Biosfera.

I és que l'Executiu autonòmic ha aconseguit que les empreses de Balears dedicades al sector turístic que generin activitat productiva durant març i novembre de cada any i que iniciïn i/o mantinguin en alta durant aquests mesos l'ocupació dels treballadors amb contractes fixos discontinus, puguin beneficiar-se d'un 50% de bonificació en les quotes empresarials a la Seguretat Social per contingències comunes, així com pels conceptes de desocupació, FOGASA i Formació professional dels treballadors implicats.

La nova Llei 3/2012 de reforma laboral estableix en la disposició addicional dotzena aquesta mesura que vol potenciar la desestacionalització laboral, en un sector, com és el turístic, que a Menorca representa el 80% del seu PIB.

La consellera de Treball, Pilar Pons, han confirmat la seva assistència a aquestes trobades, que comptaran amb la presència del vicrepresident econòmic del Govern balear, Josep Ignasi Aguiló, i de la directora general de Treball i Salut Laboral, Juana María Camps.

“Des de les diferents administracions venim fent feina per lluitar contra el problema de l'atur i açò passa especialment per oferir facilitats als empresaris turístics perquè puguin obrir els seus establiments fora de temporada i axí contribuir a dinamitzar l'economia en general de Menorca”, explica Pilar Pons.

Maó, 3 d'octubre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS