Notícies i actualitat

El president Tadeo posa l'exemple de Menorca com a equilibri entre protecció de la natura i activitat humana i econòmica

Data : 02/10/2012

Assisteix com a ponent a la IV Trobada de Governs Locals + Biodiversitat

El president Tadeo posa l'exemple de Menorca com a equilibri entre protecció de la natura i activitat humana i econòmica.

“La nostra aposta és aconseguir el creixement mitjançant l'aprofitament i no l'acumulació dels recursos”

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha posat l'exemple de l'illa com a equilibri entre la protecció de la natural i el paisatge i l'activitat humana i econòmica. Ho ha fet avui a Madrid en el marc de la IV Trobada de Governs Locals + Biodiversitat, iniciativa organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Davant de representants del Ministeri de Medi Ambient i del president de la FEMP, Íñigo de la Serra, Tadeo ha recordat que el 2013 es compliran vint anys de la declaració de Menorca com a reserva de biosfera, precisament amb un Consell presidit llavors també pel Partit Popular.

Sobre aquest punt, el president Tadeo ha destacat que els diferents equips de govern insular han compartit la defensa i potenciació d'aquest títol de reserva de biosfera, procés que ha culminat amb la declaració fa poques setmanes de l'illa com a Seu Mundial de la Xarxa Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres en Desenvolupament Sostenible de la UNESCO.

Aquesta trobada du per títol “Cimera Mundial de la Terra. El paper dels governs locals l'any de RIO+20”. Tadeo ha participat en una de les taules rodones, anomenada “Les Reserves de Biosfera com a exemple d'impuls econòmic”, en la qual figura com un dels ponents el responsable del Programa MaB per a Iberoamèrica i el Carib i de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra de la UNESCO, Miguel Clüsener. És la primera vegada que un representant del Consell Insular de Menorca assisteix a aquesta trobada.

En el món existeixen 550 reserves de biosfera i Menorca és una d'elles. L'actual equip de govern insular ha pres aquesta dada objectiva per trobar un element diferenciador des del punt de vista turístic que sigui també garantia de valor afegit. “De platges n'hi ha moltes pel món, però hi ha pocs llocs on una persona pugui tenir al seu abast platges verges meravelloses com les nostres i un Camí de Cavalls amb el qual poder descobrir paisatges naturals increïbles”, ha explicat Tadeo.

El president insular ha assegurat davant l'auditori que Menorca té per davant reptes a superar, com són, per exemple, aprofundir en la conservació del patrimoni natural i cultural, preservar les activitats tradicionals i desenvolupar estratègies de sostenibilitat a escala local. “Tot açò per aconseguir l'objectiu final, que és assolir el ple equilibri entre la protecció de la natura i el progrés econòmic”.

“La nostra aposta és aconseguir el creixement mitjançant l'aprofitament i no l'acumulació dels recursos”. Tadeo ha explicat l'oferta amb què compta Menorca: turisme de sol i platja, turisme d'esports i natura, turisme cultural -ha recordat la candidatura de l'illa davant la UNESCO per optar al títol de patrimoni de la humanitat pel seu llegat talaiòtic-, turisme de congressos i convencions i produccions audiovisuals.

El president del Consell no ha desaprofitat l'ocasió per explicar als presents que l'Administració insular camina de la mà del sector turístic. “Ells són els que millor coneixen les seves necessitats i des del Consell hi estam en contacte directe”. També ha destacat la importància de la resta dels sectors productius de l'illa.

Així mateix, Tadeo ha fet menció de l'actual procés de revisió del PTI, de l'objectiu d'arribar a fer una agenda de renovables per a 2030, del pla que valorarà les possibilitats d'establiment d'aquest tipus d'energies que realitza el Govern balear en col·laboració amb el Consell Insular, així com de les gestions que es duen a terme perquè Menorca sigui pla pilot de turisme sostenible.

Maó, 2 d'octubre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS