Notícies i actualitat

El Govern espera incrementar en un 20% el resultat de la inspecció tributària autonòmica a Menorca en 2016

Data : 17/02/2016

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera, han presentat avui als agents econòmics i socials de l’illa el Pla Antifrau de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB).

L’activitat gestora de l’ATIB ha permès recuperar enguany 1.977.000 euros de tributs que no havien estat liquidats en fase ordinària. Aquesta quantitat, el 4,95% del total de frau detectat a Balears en 2015, es veurà incrementada enguany en un 20%, gràcies a les mesures que proposa el Pla Antifrau de l’Agència Tributària de les Illes Balears, segons ha afirmat la consellera Catalina Cladera, durant la reunió que ha mantingut a la seu del Consell Insular de Menorca amb diversos representants de patronals, associacions empresarials, i col·legis professionals de l’àmbit econòmic de l’illa, en la que ha participat el cap de servei de l’ATIB, Fernando Iglesias.

El Pla Antifrau és un compendi de més de 60 mesures que l’ATIB es planteja anar implantant fins el 2019. L’augment de la capacitat inspectora, però ja s’ha iniciat. “Hem calculat que a tot Balears podem recaptar uns 10 milions d’euros més si detectem bosses de frau”, ha dit Cladera, qui ha volgut aclarir que l’àmbit de la inspecció tributària de l’ATIB és “sobre els tributs cedits i els propis”.

A Balears l’activitat de gestió i inspectora de l’ATIB durant 2015 va provocar l’aflorament de 39,9 milions d’euros, per transmissions patrimonials i actes jurídics, successions i donacions, patrimoni, cànon de sanejament d’aigües i taxa del joc. Cladera ha afirmat que l’objectiu per enguany, amb les mesures proposades, és que es puguin detectar “uns 10 milions més” la qual cosa suposaria un increment d’ingressos per tributs d’un 20% sobre la xifra de 2015.

Augment de les empreses finançades a través dels avals d’ISBA a Menorca durant 2015

La trobada amb agents econòmics menorquins ha tingut un doble vessant, ja que en el decurs de la qual s’ha aprofitat per a presentar les xifres de la memòria de gestió d’ISBA de 2015 i les línies d’ajut a l’aval bancari que la Comunitat Autònoma i que ISBA ofereixen conjuntament a pimes i a emprenedors. Unes línies que en global arriben als 40 milions d’euros, amb un augment del 33% respecte l’any passat.

En aquest cas la CAIB col·labora amb ISBA amb la subvenció dels costos de constitució i de manteniment d’aquests productes financers que permeten que posteriorment, els emprenedors i pimes que hi accedeixen, poden tenir millors perspectives de finançament davant les entitats bancàries, precisament per la presència avaladora de la Societat de garantia recíproca i de la Comunitat Autònoma.

Aquesta tasca avaladora en 2015 ja va tenir una notable acceptació entre els empresaris novells i les petites i mitjanes empreses de Menorca. Les operacions aprovades varen passar de 32 a 50 durant l’any passat, amb un volum de crèdit avalat de 4,7 milions d’euros, amb un augment del 35%.  “Els llocs de feina creats amb aquestes operacions a Menorca varen ser 30” ha dit el director general d’ISBA Jesús Fernández, que no obstant això, a animat a “tothom qui estigui interessat” a accedir a les línies d’ajut als avals CAEB-ISBA de 2016.

Maite Salord ha agraït el contacte directe entre el Consell Insular i el Govern de les Illes Balears, així com la informació de primera mà donada per la consellera d’Hisenda a tots els agents econòmics i socials de l’illa durant la reunió de treball. “Aquest és el camí a seguir”, ha dit la presidenta.

Maó, 17 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS