Notícies i actualitat

Presentació del programa “Som talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara”. Activitats vinculades a l'exposició «L'illa dels talaiots»

Data : 18/02/2016

El Consell Insular de Menorca i el Museu de Menorca presenten el programa d'activitats vinculades a l'exposició “L'illa dels talaiots”, que porta per títol “Som talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara”.

L'objectiu d'aquestes activitats és despertar l'interès dels menorquins pel patrimoni prehistòric de l'illa, explorant quins són els punts en comú i quines són les diferències entre els menorquins actuals i els menorquins d'època talaiòtica. És especialment important aconseguir la implicació de la ciutadania en la candidatura, ja que el procés es troba en un moment decisiu: durant aquest any els tècnics de la UNESCO revisaran l'expedient de la candidatura menorquina, i els jaciments arqueològics rebran la visita dels inspectors de l'ICOMOS.

Aquest programa inclou un gran nombre d'activitats, que es desenvoluparan al llarg de tot el 2016.

Per una banda, hi ha activitats dirigides al públic familiar, que es desenvoluparan al Museu de Menorca, a la sala del Roser i a Sant Diego, així com a jaciments arqueològics com Torre d'en Galmés, Cornia Nou i Montefí. El programa també inclou activitats destinades al públic juvenil i adult. Dins de tot aquest conjunt de propostes, es poden destacar tallers de ceràmica i vestimenta, visites gastronòmiques, visites guiades a l'exposició i el cicle de xerrades de “La peça del més”.

Per altra banda, també s'ofereix un programa de nou xerrades i excursions, on es tractaran aspectes diversos, des del punt de vista actual i des de la perspectiva de l'època talaiòtica. Les xerrades s'han organitzat en col·laboració amb diversos ajuntaments i entitats vinculades d'una manera o altra al patrimoni històric. Les excursions s'organitzen en col·laboració amb el GOB.

Totes les activitats són gratuïtes, però algunes d'elles, com les excursions, tenen les places limitades, i és necessari inscriure's prèviament.

Per altra banda, el Museu de Menorca ofereix també la possibilitat de fer visites guiades a demanda per a grups de més de vuit persones, en català, castellà, anglès i llengua de signes.


Maó, 18 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Programa d'activitats
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS