Notícies i actualitat

76 persones es podran beneficiar dels projectes de formació i ocupació del SOIB que ha demanat el Consell

Data : 28/09/2012Un total de 76 persones es podran beneficiar dels projectes de formació i ocupació que ofereix el SOIB en les seves darreres convocatòries i als quals s'ha presentat el Consell Insular de Menorca.

Per una banda, s'han presentat dos projectes de tallers d'ocupació: un de jardineria, que s'impartirà a Maó, i l'altre d'atenció sociosanitària en institucions, que es farà a Ciutadella.

D’acord amb les característiques requerides per a aquesta convocatòria, els projectes s’adrecen a activitats d’interès públic o social amb una durada de 6 mesos i 8 alumnes per projecte, els quals han de ser majors de 25 anys i estar inscrits al SOIB com a demandants d’ocupació, preferentment sense dret a cap prestació o subsidi. Per tant, se’n poden beneficiar fins a 16 persones.

Els projectes de tallers d’ocupació són programes públics d’ocupació formació que tenen per finalitat millorar la qualificació i les possibilitats d’ocupació d’un col·lectiu determinat de persones desocupades, per la qual cosa els projectes preveuen un itinerari individualitzat per a cada alumne.

L'import total d'aquests dos projectes és de 190.356 € i està finançat pel SOIB en un 96,5% del total.

Per altra banda, s'han presentat quatre projectes per finançar accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors/es desocupats, dels quals el 50% dels alumnes inicials han de ser joves d’entre 16 i 30 anys.

Els cursos sol·licitats són:

- Atenció sociosanitària a persones al domicili (Maó). 600 h
- Activitats auxiliars d'agricultura (Maó). 370 h
- Muntatge i manteniment de xarxes d'aigua (Maó). 450 h
- Creació i gestió de microempreses (Ciutadella) en modalitat mixta. 520 h

El pressupost total dels projectes és de 134.850 € i està finançat al 100 % pel SOIB.

Cada acció d'aquesta secció s’adreça a 15 persones. Així, aquestes accions formatives podran beneficiar 60 persones. Totes les accions es poden executar fins al 15 de desembre de 2013.

Segons manifesta la consellera de Treball, Pilar Pons, titular del departament encarregat dels projectes, "creim que la formació és una oportunitat per millorar la qualificació de les persones, especialment les desocupades, i aquests projectes són una oportunitat per obtenir un certificat de professionalitat i millora de la capacitació. En moments de dificultats com l’actual, hem de donar suport a aquestes iniciatives, i així ho feim amb la presentació d'aquests projectes, que pensam que poden tenir un efecte molt positiu per als beneficiaris d'aquestes accions".

Autoocupació

Com a novetat s'ha presentat un curs de creació i gestió de microempreses que permetrà que 15 alumnes obtenguin coneixements molt complets en aquest camp, a més de suport per a la creació de la seva pròpia empresa.

Entre els continguts d'aquesta acció figuren la direcció i control de l’activitat empresarial, la comercialització de productes i serveis i la gestió administrativa i economicofinancera.
L'equip de govern insular ha sol·licitat aquest curs en la modalitat mixta (50% presencial i 50% en línia) per facilitar el seguiment i impulsar el treball dels alumnes amb les noves tecnologies.

"L'autoocupació és una opció molt vàlida i escollida, i pensam que amb aquest curs es permetrà que qui tengui en ment la creació d'una empresa pugui obtenir els coneixements necessaris per aconseguir l'èxit empresarial", explica Pilar Pons.

L'execució d'aquestes accions depèn de la concessió i acceptació per part del SOIB, que resoldrà en breu les convocatòries, moment a partir del qual es podran programar els diferents cursos i tallers adjudicats.

Maó, 28 de setembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS