Notícies i actualitat

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera impulsa dues publicacions dins de la nova col·lecció de l’IME

Data : 16/02/2016

En el marc de les línies d'actuacions que duu a terme l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, una de les seves finalitats és que la divulgació ocupi un espai important, atès que una gestió compartida i compromesa és imprescindible per millorar la conservació del patrimoni natural. La Reserva de Biosfera estableix entre les seves prioritats la conservació i la divulgació de la seva biodiversitat.

En aquest sentit, s'han elaborat dos nous llibres que tracten d'aportar coneixements sobre aspectes destacats de la biodiversitat insular, les aus i les plantes. Aquests dos nous títols, “Guia de les aus de Menorca” i “Guia de les plantes de Menorca”, recuperen la col·lecció Natura de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), que ara canvia de nom i pasa a denominar-se Col·lecció Menorca Reserva de Biosfera, i que té com a objectiu difondre els valors mediambientals, culturals i socials que sustenten aquest reconeixement de Menorca per la UNESCO.

La “Guia de les aus de Menorca” s'ha editat mitjançant el conveni de col·laboració de 2015 amb l’IME - OBSAM, mentre que la “Guia les plantes de Menorca” és una revisió ampliada d'un llibre editat l’any 2014, però que ja havia esgotat la seva edició en català.

La “Guia de les aus de Menorca” segueix la trajectòria de l’illa en el coneixement sobre la seva avifauna ja iniciat al segle passat, i que ha continuat viu a través nombrosos estudiosos i investigadors que durant aquest temps han aportat els seus estudis per millorar els coneixements sobre les espècies d'aus de Menorca. El llibre sintetitza aquests coneixements d'una forma senzilla i amena perquè qualsevol persona interessada en les aus pugui gaudir amb la seva lectura. A més, s'indiquen diversos itineraris on poder veure directament les aus que es mencionen a la publicació. Aquest llibre s'estructura en tres parts. Una primera on s'indiquen les característiques generals de l’illa, una segona que constitueix el gruix de l'obra, on es detallen les aus que es poden observar en els diferents ecosistemes insulars, i una tercera en la qual es mostren vuit itineraris per tota la superfície insular que permetran tenir una idea general sobre aquest divers grup de fauna.
Pel que fa a la “Guia de les plantes de Menorca” és un producte del projecte europeu LIFE+ RENEIX que es va esgotar poc després de la seva edició, per la qual cosa s'ha decidit dur a terme una nova edició revisada. El seu objectiu principal és també col·laborar amb la conservació del mitjà natural i de la biodiversitat insular a través de la divulgació dels valors de la Reserva de la Biosfera. Aquesta guia és un exponent de la flora mediterrània, de la qual a l’illa és possible observar una bona representació formada per al voltant de 1.400 espècies, de les quals aproximadament un 6% són espècies endèmiques.

La presentació del llibre “Guia de les aus de Menorca” es realitzarà dijous, 18 de febrer, a les 20 hores a la seu de l’IME, per part del conseller de Reserva de Biosfera i Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, Javier Ares, juntament amb la coordinadora científica de l’IME, Fina Salord i de l’autor, biòleg i ornitòleg Félix de Pablo.

Maó, 16 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
portada lllibre 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS