Notícies i actualitat

El Consell presenta la implantació de noves validadores i inicia una campanya perquè els usuaris renovin la seva targeta de transport

Data : 12/02/2016

El Departament de Transports del Consell Insular de Menorca ha presentat avui la implantació de les noves validadores que es posaran en marxa a partir del dia 6 de març, una actuació que comporta que les targetes de transport, títols de descompte i abonaments (les targetes físiques) siguin incompatibles amb els lectors i el nou sistema. D'aquesta manera, la consellera Maria Sellarès i el director insular del departament, Miquel Preto, han anunciat l'inici d'una campanya, directe als usuaris, perquè renovin les targetes de transport que ara circulen.

Aprofitant aquesta circumstància, el Departament de Transports ha treballat en els últims mesos per donar un salt qualitatiu i millorar el servei. El procés comença primer per canviar el sistema de targetes i anar implementant més innovacions pròximament de manera progressiva.

Cal subratllar que el sistema d'abonaments i descomptes es manté. Els abonaments T-21, T-10 i T-40 seguiran vigents i els descomptes (bitllet reduït) es continuarà aplicant. El que sí que canvia són el model de targetes, el seu disseny i la seva versatilitat tecnològica. D'aquesta manera a partir d'ara s'editaran tres tipus de targetes dintre les quals els titulars carregaran els abonaments (T-21, T-10, T-40) on tindran inclòs el descompte corresponent, que abans corresponia a les targetes T-MÉS, T-MÉS SOCIAL, T-GRAN, etcètera).

A la T-JOVE, destinada a menors de 22 anys (caduca el dia que el titular compleix 22 anys) s'hi carregaran els abonaments T-21, amb possibilitat de carregar-hi també les T-10 i T-40.

Pel que fa a la T-GENERAL (destinada potencialment als usuaris entre 22 i 64 anys) s'hi carregaran els abonaments T-10 i T-20, a més, si correspon, el descompte per família nombrosa.

FinaIment, la T-MÉS que engloba els descomptes, el bitllet reduït, que fins ara estaven inclosos a les targetes T-GRAN, T-MÉS, T-MÉS SOCIAL (excepte el de família nombrosa) a partir d'ara s'inclourà en la T-GENERAL.

Totes aquestes targetes seran personalitzades d'acord a cada perfil d'usuari i es mantindran els abonaments i descomptes vigents.

Aquest canvi no només afecta els operadors de les línies i al Consell Insular de Menorca, sinó també als centenars de persones que utilitzen els abonaments i descomptes. Així, el Departament de Transports ha preparat un operatiu especial, a partir de dia 16 de febrer i fins a mitjans de març, per garantir i poder expedir el màxim nombre de targetes abans del dia 6 de març, data prevista per l'inici del funcionament amb les noves validadores.

Els usuaris poden personar-se al Servei d'Atenció Ciutadana de les seus del Consell Insular de Menorca a Maó i Ciutadella i endur-se-la en el mateix moment, o bé fer la sol·licitud a les oficines d'atenció al ciutadà del seu respectiu ajuntament. Aquest tràmit comporta la presentació d'una fotografia carnet, una fotocòpia del DNI, el formulari de sol·licitud emplenat i la documentació, si li correspon, que acrediti el dret a descompte per família nombrosa, jubilat o pensionista menor de 65 anys (els majors de 65 anys basta que presentin el DNI), estar en situació d'atur, de risc d'exclusió o patir alguna minusvalidesa.

Maó, 12 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Cartell
Díptic
Imatges relacionades
Foto Roda de premsa
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS