Notícies i actualitat

L'equip de govern del Consell Insular proposa al Ple que els aturats paguin la meitat dels bitllets d'autobús

Data : 15/09/2012

En cas de tenir el suport de l'oposició, entrarà en vigor a partir del primer d'octubre / Es podrà sol·licitar des de dimarts 18

L'equip de govern del Consell Insular de Menorca ha presentat una iniciativa al Ple d'aquest dilluns 17 de setembre amb l'objectiu que els aturats paguin només la meitat dels bitllets de qualsevol línia d'autobús de l'Illa, mitjançant la targeta T-Mes Social.

En cas que els partits de l'oposició votin a favor d'aquesta iniciativa, els aturats es podran veure beneficiats a partir del primer d'octubre. Encara que a partir de dimarts 18 de setembre ja es podrà sol·licitar.

De fet, ho podran fer les persones, residents a Menorca, que compleixin una de les tres condicions següents: estar cobrant el subsidi per a desocupats en un import inferior al SMI (641,4 €/mes l’any 2012), estar percebent altres ajuts per imports també inferiors a aquest SMI i estar inscrits en el SOIB en recerca d’ocupació però sense percebre cap mena de prestació.

Qualsevol persona que compleixi amb alguna d'aquestes condicions, a partir de dimarts 18, podrà d'adreçar-se al servei d'atenció al públic de les oficines del Consell Insular, tant a Maó com a Ciutadella, portant el DNI que acrediti que és resident a Menorca i la certificació d'estar en la condició d'algun dels tres supòsits esmentats. També hauran de portar una fotografia, mida carnet i s'haurà de pagar un dipòsit de tres euros, que es retornarà a la persona una vegada caduqui la targeta. Aquesta targeta s'haurà de prorrogar cada tres mesos coincidint amb la pròrroga del SOIB.

Actualment, la targeta T-Mes bonifica a persones amb alguna discapacitat , el que suposa 473 usuaris. Des del departament de Mobilitat s'ha calculat que entre la T-Mes i la T-Mes Social es podrien beneficiar prop de 2.000 persones.

El conseller de Mobilitat, Luis Alejandre, explica que l'equip de govern insular ha pogut arribar a la situació de poder bonificar amb el 50% del cost del bitllet per aquest col·lectiu gràcies a la feina de redimensionament del servei de transport públic. “Es tracta de conjugar aquest control necessari de despesa amb la nostra preocupació social envers aquest grup de gent, amb dificultats econòmiques”.

En aquest sentit, des de la conselleria de Mobilitat es destaca la feina de recerca de l'eficàcia necessària en els recursos públics disponibles per seguir oferint un servei públic amb el mínim cost possible i en aquest cas sent sensible a les necessitats d'un col·lectiu social afectat per aquesta situació.


Maó, 15 de setembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS