Notícies i actualitat

Celebrem el Dia Mundial de l'Energia amb el documental «Corazones Verdes, frente al cambio climático»

Data : 12/02/2016

Amb motiu del Dia Mundial de l'Energia el Consell Insular de Menorca ha programat un acte en el Cercle Artístic de Ciutadella el proper dia 17 de febrer a les 19,30h. L'acte, en el qual participaran el conseller JavierAres i el tècnic del Consorci de Residus i Energia, Rafa Muñoz, consistirà en la projecció del documental "Corazones Verdes frente al cambio climático" i un debat posterior centrat en la valoració dels acords del Cim contra el canvi climàtic de París (COP21) i les polítiques i mesures a dur a terme contra el canvi climàtic a Menorca. S'escoltaran les propostes, comentaris o crítiques dels ciutadans i associacions assistents per ser tingudes en compte en les polítiques actuals del Consell.
Cors Verds contra el canvi climàtic: Aquesta producció de 350BCN pretén conscienciar de com la humanitat ha tendit a considerar el canvi climàtic com un ficció, inexistent, s'ha intentat ignorar la seva existència pretenent que d'aquesta manera el problema, es diluís amb el pas del temps; però la realitat és que les seves conseqüències no volen ignorar-nos a nosaltres.
Al llarg de la projecció es podrà veure el treball que realitzen diferents col·lectius lliurats a la causa mediambiental per tal de conscienciar i fer canviar el cicle dels esdeveniments. Al mateix temps, vuit especialistes ens mostren la necessitat d'entendre el nostre entorn per poder conviure amb el de manera sostenible. Expliquen la gravetat del canvi climàtic i la seva indissociable relació amb el consum d'energies fòssils, el paper de la indústria alimentària en aquest escenari, les implicacions socials i econòmiques d'aquesta crisi mediambiental.
Després de parlar amb Pep Sales, enginyer especialitzat en energia fotovoltaica; Francesc Sureda, director del Centre d'Interpretació de la Sostenibilitat Mes Roig; Esther Vivas, periodista i activista, Salvador Pueyo, investigador del Institut Català de Ciències del Clima; Joan Martínez Allier, economista i coordinador de l'Atles Global de Justícia Ambiental; Albert Gasch, representant de la Fiés Baca Ètica; Arcadi Oliveres, economista i activista de Justícia i Paz, i Sol Solà, presidenta de Greenpeace Espanya, ens adonem la necessitat d'unir-nos per revertir la situació que ha portat al límit la vida en aquest planeta tal com la coneixem.

Maó, 12 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS