Notícies i actualitat

Objectiu per a 2013: analitzar els indicadors de desenvolupament sostenible per aplicar les polítiques adients

Data : 13/09/2012

II Trobada de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres

Objectiu per a 2013: analitzar els indicadors de desenvolupament sostenible per aplicar les polítiques adients

Menorca i Jeju duran a terme projectes d'investigació conjunts gràcies a les noves tecnologies

Una vegada Menorca i Jeju han estat designades seus mundials en Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic, respectivament, de la Xarxa de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres, la fase següent de la II Trobada d'aquest òrgan ha estat establir els objectius que es desenvoluparan durant el proper any.

D'acord la reunió mantinguda sobre aquest tema, a Menorca es durà a terme un projecte per analitzar i detectar els principals indicadors que marquen el desenvolupament sostenible, la qual cosa es farà a través de la creació d'una base de dades amb l'objectiu final de potenciar i aplicar polítiques sostenibles. A Jeju es farà el mateix respecte el canvi climàtic.

«Volem que Menorca sigui un laboratori per desenvolupar iniciatives encaminades a reforçar la sostenibilitat, en harmonia amb el progrés econòmic», explica el president del Consell Insular, Santiago Tadeo.

De fet, s'ha previst que Menorca i Jeju comparteixin projectes conjunts d'investigació, gràcies en part a les noves tecnologies, per mantenir una coordinació permanent. Aquestes iniciatives de recerca es referiran a les qüestions ambientals més urgents i sensibles. El progrés en els sistemes de comunicació facilitarà l'ampliació d'aquesta coneixements a la resta de membres de la Xarxa.

A Jeju s'ha decidit entre tots els participants que les properes reunions de la Xarxa Mundial seran anuals i que l'arxipèlag d'Estònia acollirà la següent, el 2013.

Un altre dels objectius marcats és que Menorca i Jeju liderin les tasques per intentar augmentar el nombre de membres d'aquesta xarxa. Actualment hi ha cent trenta reserves de biosfera illes o zones costaneres al món. El repte és arribar a ser l'organització més exitosa de la UNESCO.

Recordam que prenen part en aquesta iniciativa internacional, a més de dinou reserves de biosfera ?entre les quals hi ha Gran Canària, Lanzarote, El Hierro i Menorca? membres dels comitès MaB espanyol i coreà; la subdirectora general de Ciències Naturals, per part de la UNESCO, i el director de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra; a més d'una representació del Govern espanyol a través de l'Ambaixada Espanyola a la República de Corea i les corresponents autoritats de Jeju.

Maó, 13 de setembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS