Notícies i actualitat

L'equip de govern insular proposa a l'Estat allargar el termini de les devolucions de les liquidacions dels anys 2008 i 2009, la qual cosa suposaria més liquiditat per a la caixa del Consell

Data : 12/09/2012

L'equip de govern del Consell Insular ha presentat una proposta d'acord davant el Ple per demanar a l'Administració central de poder ampliar el nombre de mensualitats fins a 108 per retornar les liquidacions negatives de les participacions en tributs dels anys 2008 i 2009.

Segons explica la consellera de Serveis Generals, Pilar Pons, aquesta proposta serviria per reduir notablement les quantitats que s'han de retornar cada mes, la qual cosa ajudaria a millorar la liquiditat del Consell Insular.

El Consell Insular de Menorca rep del Govern de Madrid una quantitat de doblers mensual en concepte de participació sobre els tributs que recapta l'Administració central, i en finalitzar l'exercici es fa la liquidació entre les previsions inicials i les reals.

Els anys 2008 i 2009 les liquidacions van ser negatives; és a dir, s'ha de retornar una part dels doblers que havien arribat a Menorca perquè, finalment, es va recaptar menys del que s'havia calculat inicialment.

Per tant, en data de 31 de desembre de 2012, l'import pendent de retornar per part del Consell Insular de Menorca a l'Estat serà de 4,6 milions d'euros, i la proposta és passar de 48 a 108 les mensualitats en què s'ha de retornar aquesta quantitat.

De fet, aquesta proposta ve motivada per la Llei 2/2012, de 29 de juny, de pressuposts generals de l'Estat per a 2012, que ja preveu l'ampliació del reintegrament de mensualitats a comptar des del primer de gener de 2013 a fi d'ajudar les entitats locals. Per tant, podrem passar d'haver de retornar aquestes quantitats en cinc anys a fer-ho en nou anys.

«És positiu per al Consell perquè ens concedeix més marge de maniobra en disposar de més liquiditat a partir de 2013», explica Pilar Pons.

Maó, 12 de setembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS