Notícies i actualitat

Jornades tècniques: el sector pesquer de Menorca i les oportunitats del FEMP i el GALP

Data : 11/02/2016

Durant els dies 6 i 8 de febrer es van celebrar al Centre de Convencions des Mercadal les primeres Jornades Tècniques sobre el Sector Pesquer de Menorca i les oportunitats que ofereix el Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

La trobada organitzada pel Consell Insular i l’Associació LEADER Illa de Menorca va comptar amb la col·laboració de la Direcció general de Pesca i Medi Marí del Govern Balear i el Centre Oceanogràfic de Balears.

La primera sessió va tractar d'analitzar, des d'un punt científic, la pesca d'arrossegament i les seves perspectives de futur així com la captura de llagosta per la flota d'arts menors. Aquestes xerrades van ser a càrrec dels experts Enric Massuti i Sandra Mallol provinents del Centre Oceanogràfic de Balears.

Es va contar també amb la presència de Joan Mercant, actual Director General de Pesca i Medi Marí, qui va debatre sobre la política pesquera de Balears.

En aquesta primera jornada es va congregar un gran numero de representants del sector interessats en conèixer de primera mà les dades que llançaven cadascuna de les xerrades.

La segona sessió, celebrada el dia 8, va tenir una gran acollida i van reunir 49 representants de diversos àmbits del sector marítim i pesquer, entre els quals van contar amb la presència de les tres confraries, pecadores professionals i recreatius, l'Administració Pesquera, comercialitzadors, l'Associació de pesca Responsable de Menorca, la direcció del Centre del Mar, el GOB, clubs de busseig i l'Associació gastronòmica Fra Rotger entre d’altres.

La reunió va ser dirigida pel consultor pesquer José Carlos Macías i en ella es van tractar aspectes relacionats amb el desenvolupament sostenible de les zones costaneres.

L'objectiu de la trobada va ser, d'una banda mostrar als participants els principals elements de la gestió pesquera i del nou fons europeu d'ajudes per a la pesca (FEMP), a més d'explicar en què consisteixen els grups d'acció local de pesca (GALP) i com s'està treballant per crear-ne un a Menorca.

Durant una més de 2 hores es van debatre i van desenvolupar una sèrie d'exercicis enfocats a obtenir un diagnòstic clar i actual de la situació de les zones de pesca de l’illa, punt inicial pel desenvolupament del Pla Estratègic de la Zona (PEZ), requisit indispensable per la creació del GALP i per accedir a la gestió del FEMP.

D’entre totes les propostes exposades pels assistents, les més reiterades van ser la necessitat de creació d'àrees marines protegides (AMP) i la creació d'identificacions als productes autòctons que puguin aportar valor afegit.

La sessió va ser molt positiva i es va desenvolupar en un ambient distès el que va generar unes expectatives interessants per al llançament del GALP de Menorca i sobretot perquè la creació d'aquest grup de desenvolupament serveixi de pilar per a una nova etapa de treball en col·laboració que permeti avançar en la sostenibilitat de la pesca a Menorca.

Maó, 11 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS