Notícies i actualitat

El Consell estalona Caeb amb el seu servei de tutorització d'empreses

Data : 06/09/2012

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha mostrat avui el seu suport a la iniciativa de Caeb Menorca de posar els serveis del ParcBit autonòmic a l'abast dels emprenedors de l'Illa per a empreses de base tecnològica.

En aquest sentit, ha recordat que el Consell Insular compta amb un servei de tutorització d'empreses. “Es tracta d'un sector, el de NNTT, punter, al qual hem de continuar estalonant des de les administracions”, ha afirmat Pilar Pons.

Per la seva part, el vicepresident de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Joan Melis, ha presentat aquest matí a la seu del Consell insular de Menorca el contingut del conveni signat el passat 31 de juliol entre el Parc Tecnològic de les Illes Balears (ParcBit), i la CAEB per fomentar la creació i consolidació dels serveis d'incubació de projectes empresarials de base tecnològica a Menorca.


Aquest conveni dóna continuïtat a la incubadora d'empreses que CAEB té situada en la Plaza Miranda de Maó, servei que des de la seva inauguració al setembre de 2008 ha aconseguit en captació d'emprenedors i projectes de base tecnològica incubar més de 20 projectes tecnològics (6 en modalitat "física", que implica la cessió de mòduls de treball en exclusiva per desenvolupar iniciatives empresarials en l'àmbit tecnològic, i 17 més en modalitat virtual, que inclou serveis d'informació i assessorament), així com assessorar a més de 250 emprenedors, l'organització de 84 jornades, seminaris i cursos en aquest àmbit, i ha registrat 496 sol·licituds de cessió puntual d'altres espais comuns, equips i instal·lacions a empreses incubades.

D'aquesta manera, els emprenedors de Menorca que desitgin desenvolupar un projecte empresarial de base tecnològica disposen a la nostra illa dels mateixos recursos i facilitats que ParcBit ofereix en les seves instal·lacions de Palma. Per a això els tècnics de la CAEB rebran durant el següent any formació per homogeneïtzar la gestió tècnica dels projectes de la incubadora amb la gestió tècnica de la incubadora d'empreses de Palma.

Entre alguns dels serveis que s'oferiran a les empreses incubades de Menorca destaca l'avaluació de les sol·licituds d'admissió, programes de formació en gestió empresarial i consolidació d'empreses de base tecnològica, avaluació i seguiment dels projectes incubats, integració a una xarxa de transferència de tecnologia i coneixement entre empreses d'àmbit nacional i a una xarxa d'incubadores d'empreses de base tecnològica d'àmbit europeu.

Per la seva banda, la CAEB actuarà com a agent local del ParcBit, oferint els anteriors serveis als empresaris incubats, així com posant a la seva disposició els espais, mobiliari, equipament, accés en Internet i la resta de subministraments necessaris per poder desenvolupar els seus projectes empresarials. A més, la CAEB els facilitarà contactes amb potencials clients, proveïdors, socis tecnològics, organismes públics, etc. necessaris a l'hora d'emprendre un negoci.

Maó, 6 de setembre de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS