Notícies i actualitat

Santiago Tadeo: “Administració i sector privat uneixen esforços per posicionar Menorca”

Data : 06/09/2012El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha reunit avui les patronals CAEB, PIME, ASHOME, Cambra de Comerç, Foment del Turisme i AVIBA per tancar un “pacte d’Estat”: que el sector privat tengui veu i vot en les decisions que pregui l’Administració pública pel que fa al turisme.

Per fer-ho es fusionaran les Fundació Destí i Fundació Turisme Menorca en una única entitat anomenada Fundació pel Foment del Turisme Menorca, en la qual estaran representades aquestes patronals així com l’Administració pública, que hi tindrà majoria.

L’objectiu principal que es persegueix des del Consell Insular de Menorca amb aquesta iniciativa és “unir esforços amb el sector privat per posicionar Menorca davant el futur mitjançant la promoció i la potenciació turística de l’illa per crear així llocs de feina, que és la millor política social que existeix”.

“Volem que les decisions que es preguin en l’àmbit polític estiguin avalades pel mateix sector, que és el que millor coneix la realitat i les necessitats turístiques de Menorca”, afirma el president del Consell Insular.

Segons el calendari previst, l'equip de govern insular durà al Ple d'octubre la proposta de fusió. Mentrestant, la setmana que ve es passarà al sector un esborrany dels estatuts perquè es facin les aportacions adients.

Amb aquesta passa el president Tadeo vol fer del turisme la peça angular sobre la qual ha de pivotar la recuperació econòmica de Menorca. “El turisme té el pes suficient per ajudar la resta de sectors productius de l’illa”.

De fet, el turisme és un dels eixos que formen l’estratègia dissenyada per l’equip de govern insular per posar les bases de la recuperació econòmica de Menorca. Els altres són la revisió del PTI amb l’objectiu clar de fer compatible el progrés econòmic amb la protecció ambiental, el tractament del problema del transport aeri i donar contingut a la marca Menorca Reserva de Biosfera.

Les gestions per aconseguir que Menorca sigui destinació pilot de turisme sostenible amb el suport de Turespaña, la feina que es du a terme per presentar la candidatura de l’illa davant la UNESCO per ser patrimoni de la humanitat pel nostre llegat talaiòtic, el pla que redacta el Govern balear en col·laboració amb el Consell per definir les possibilitats de Menorca en energies renovables o el nomenament la setmana vinent a Jeju de Menorca com a seu mundial en desenvolupament sostenible de les reserves de biosfera illes i zones costaneres són alguns dels projectes que té en marxa l’equip de govern insular per treballar en la potenciació i millor coneixement de Menorca arreu del món.


Maó, 6 de setembre de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS