Notícies i actualitat

Ciutadella, Maó, Alaior i Ferreries se sumen al programa “iComerç, innovació i proximitat”

Data : 10/02/2016

FotoEl conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui a Menorca el programa “iComerç, innovació i proximitat”, un pla que permetrà als comerciants adaptar-se a les noves necessitats de consum, alhora que impulsarà la innovació tecnològica i el comerç de proximitat. Negueruela ha destacat que aquesta iniciativa contribuirà a millorar la competitivitat del sector, el qual aporta un 10,3 % al VAB de les Illes i genera el 17,2 % de l’ocupació de l’arxipèlag. En el cas de Menorca, els municipis de Ciutadella, Maó, Alaior i Ferreries s’han sumat en primera instància a “iComerç”, tot i que es tracta d’un pla viu, al qual es poden anar incorporant més municipis.

El programa, que ha estat presentat per Negueruela, la consellera d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut, Esports i Innovació del Consell de Menorca, Susana Mora, i el president d’ASCOME, Vicente Cajuso, i ha comptat entre els assistents amb la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó i de representants municipals de Ciutadella i Maó, pretén orientar les polítiques que, des de les diferents administracions i organitzacions comercials, cal dur a terme per al desenvolupament comercial de cada municipi. En aquest sentit, són ja 24 els municipis de totes les Illes que s’han acollit a aquest programa en diferents fases d’implantació.

“IComerç, innovació i proximitat” ha estat impulsat per la Direcció General de Comerç i Empresa de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i disposa de la col·laboració de les patronals del comerç. En el cas de Menorca, ASCOME participa en la iniciativa.

Línies d’actuació

Després d’una anàlisi DAFO elaborada per l’Institut de d’Innovació Empresarial (IDI) i discutida entre els agents involucrats en cada projecte (ajuntament, associacions de comerç, agents econòmics i socials, associacions de restauració, consumidors, etc.), es plantegen diferents línies d’actuació.

La implantació de les noves tecnologies en el comerç és un dels eixos més innovadors del programa. Es tracta d’obrir una plataforma web genèrica, basada en programari obert, que oferirà una cartera de serveis com la geolocalització del comerç, una fitxa descriptiva, els serveis que ofereix als clients, les ofertes i promocions, un cercador de comerços, connexió a les xarxes socials, etc.
També s’ofereix la possibilitat, a cada comerç, de crear canals de venda en línea per al comerç electrònic (tenda en línia i distribució).

Com a valor afegit, aquest paquet també estarà disponible en format d’aplicació per a mòbils Android, amb la idea que el comerç pugui fer ús del màrqueting de proximitat mitjançant un servei eficient de notificacions.

La formació és un altre element cabdal del programa, amb la impartició de cursos de màrqueting, il·luminació, aparadorisme, xarxes socials, o tendències de consum. També en formació està previst dur a terme accions en matèria d’aprofitament de les noves tecnologies i màrqueting digital.

Altres aspectes del programa “iComerç” són el foment de la cooperació comercial, promovent l’associacionisme i l’elaboració de campanyes conjuntes de fidelització; l’establiment de la imatge competitiva dels comerços i del municipi, i una nova definició de la gestió per a cada comerç. Finalment, “iComerç” també preveu la possibilitat de dissenyar plans estratègics per als mercats municipals i fer propostes de millora d’infraestructures i urbanisme comercial.

Una de les particularitats més innovadores d’”iComerç” és l’enfocament multidisciplinar, ja que hi participen diferents administracions (Govern balear, consells insulars i ajuntaments), agrupacions de comerciants, agrupacions de restauradors, i diversos col·lectius professionals, com són arquitectes, dissenyadors, consultors, formadors, etc.

Comerç local

En acabar l’acte d’iComerç, el conseller Negueruela, Susana Mora, Vicente Cajuso i Pilar Sansó, han aprofitat per recórrer el municipi i conèixer de primera mà comerços locals de Ciutadella com “Blanc”, “Basic”, Comella Home” i “Balearica”.

Maó, 10 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS