Notícies i actualitat

Ser jove i viure a una Reserva de Biosfera

Data : 09/02/2016

Del 29 al 31 de gener ha tingut lloc el ‘Weekend Joventut, medi ambient i cooperació’, una iniciativa de col·laboració entre INJOVE i el Fons Menorquí de Cooperació per posar en contacte joves de diferents Reserves de Biosfera amb l’objectiu de fomentar una visió global, crítica i activa de la realitat mundial.

Un total de 19 joves de Menorca han participat d’aquesta proposta, a través de la qual han parlat i intercanviat amb joves d’Ometepe (Nicaragua), una illa situada al llac Cocibolca (Nicaragua) que va ser declarada Reserva de Biosfera el 2010. També durant aquest cap de setmana, han visitat diferents indrets de Menorca i han conegut nous aspectes sobre el consum i la gestió de l’aigua i l’energia. Tots els temes tractats s’han plasmat en fotografies que s’utilitzaran, juntament amb les preses pels joves d’Ometepe, per organitzar una exposició conjunta sobre què significa ser jove i viure a una Reserva de Biosfera.

Skype Menorca-Ometepe

Tot i algunes dificultats tècniques, la trobada virtual entre joves d’ambdues illes va ser molt enriquidora i interessant. Durant les dues hores que va durar l’intercanvi es va fer una presentació de cadascuna de les illes i es van fer preguntes sobre la realitat de cada territori i sobre la vida quotidiana dels joves.
La part més divertida va ser la demostració de balls populars...

Visita per Menorca

La jornada del dissabte es va dedicar a realitzar diverses visites. La primera va ser als dipòsits municipals d’aigua de Ciutadella on personal tècnic de l’Ajuntament va explicar el seu funcionament i els signes d’alerta que vigilen per assegurar l’abastiment a tota la població. Segons les seves dades al municipi es consumeix una mitja anual de 200 litres per persona i dia.
La segona visita va ser al parc solar de Son Salomó per conèixer de la mà d’un dels seus tècnics la importància de les energies netes i la necessitat de fomentar un consum més eficient de l’energia. Actualment el parc genera l’electricitat equivalent al consum de 1.500 famílies durant un any.
Així mateix també es va visitar la zona de punta Nati i es va recórrer el tram de Camí de Cavalls de Cala Morell a La Vall per tal de conèixer una zona protegida de la costa nord.

Taller de cuina

Durant el cap de setmana també es va realitzar un taller de cuina nicaragüenca. Els joves van participar en l’elaboració d’un menú típic del país: Gallo Pinto, pollastre fregit i coca de tres llets.


Des del Fons Menorquí, INJOVE i l'associació TECUILCAN de Nicaragua valorem molt positivament l’experiència i el contacte establert entre les dues illes. Seguirem donant força a aquesta relació a través de properes activitats.

Maó, 9 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6Foto 7
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS