Notícies i actualitat

El Consell de Menorca i el sector turístic ja fan feina perquè el reglament de la Llei general turística doni seguretat jurídica i competitivitat a l'illa

Data : 31/08/2012El Consell Insular i el sector turístic de l'illa ja fan feina amb el Govern balear perquè la Llei general turística i el seu reglament incorporin les especificitats de Menorca. Així ho ha explicat la consellera de Turisme, Salomé Cabrera.

“Per una banda, des del Consell Insular estam en contacte amb la Conselleria autonòmica de Turisme perquè aquest document tan important reculli i sigui sensible amb les necessitats i particularitats de l'oferta turística de Menorca”, explica Cabrera, que afegeix que el mateix Govern balear ha demanat als agents socials i econòmics de l'illa que facin les aportacions que creguin més oportunes.

Per tant, “les administracions estam obligades a oferir garanties jurídiques que avalin els possibles projectes que generin ocupació a Menorca i que facin que Menorca sigui competitiva davant altres destinacions. El Consell Insular també ha apostat per integrar el sector privat en la presa de decisions. En aquesta direcció treballam des d'aquesta institució de la mà del sector turístic i en col·laboració amb el Govern balear”.

En aquest sentit, la consellera Cabrera allarga la mà al PSOE “perquè se sumi al projecte de recuperació econòmica de Menorca, que passa en primer lloc per tornar a fer del turisme el principal motor econòmic de l'illa”. La consellera recorda que l'equip de govern insular té en marxa una estratègia que passa per potenciar el sector turístic, així com la resta de sectors productius. La revisió del PTI per fer compatible el desenvolupament econòmic amb la protecció del territori; el tractament del problema del transport aeri en temporada baixa, i la posada en valor de la marca Menorca Reserva de Biosfera amb una agenda de renovables per a 2030 són altres branques d'aquest pla.

Full de ruta

La consellera Cabrera recorda que es tracta d'una eina de feina viva consensuada amb el sector turístic. “El Departament de Turisme aplica les seves conclusions com a part de l'esmentada estratègia”, afegeix.

Maó, 30 d'agost de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS