Notícies i actualitat

Es disparen les sol.licituds de Pins al Consell de Menorca per accedir a la carpeta ciutadana i obtenir el certificat de resident dels ajuntaments de la illa

Data : 23/08/2012

El Consell Insular de Menorca ha rebut un total de 2943 peticions de Pins fins el 22 agost 2012 per accedir de forma gratuïta amb aquesta eina digital als certificats de residents que expedeix cada ajuntament de Menorca per poder-se beneficar dels descompte en el preu del bitlet.

Fins al dia 25 de juny d'enguany la institució havia tramitat 886 peticions per al citat Pin, mentre que a partir d'aquella data i fins ahir dimecres 22 d'agost, s'han demanat 2057 més, coincidint amb l'anunci de la necessitat de disposar d'aquest document per poder viajtar. Per tant, als darrers dos meses s'han disparat les sol.licituds principalment per obtenir el certificat de resident per aquesta via. I és que a partir de la propera setmana serà obligatori mostrar aquest document per viatjar.

Des de la conselleria de Serveis Generals es recorda que l'expedició del certificat de resident és competència de cada ajuntament, però que el Consell Insular brinda l'oportunitat d'accedir a aquest document de forma telemàtica mitjançant la Carpeta Ciutadana, i és l'encarregat de l'emissió del PIN personal.

Els passos concrets a seguir per obtenir el certificat són:
1. Tenir DNI electrònic i/o PIN per accedir a la Carpeta Ciutadana. Per obtenir el Pin primer s'ha de demanar telemàticament a la web del Consell Insular a la secció Carpeta Ciutadana. Després s'ha d'anar físicament al Servei d'Atenció al Ciutadà del Consell Insular de Menorca -tant a Maó com a Ciutadella- per recollir el nombre d'aquest pin. Tot açò de franc.

2. Accedir a la Carpeta Ciutadana: o bé des de la web de l'ajuntament on s'està empadronat, o bé des de la web del Consell Insular -www.cime.es-, i allà escollir l'ajuntament corresponent.

3. Escollir al menú: Tràmits en Línia: Ciutadans: i allà escollir l'opció del Certificat de Resident (entre d'altres).

A més, des de fa aproximadament un mes, ja es poden generar certificats de residència per viatjar per altres persones del mateix nucli familiar. En aquest cas, aquesta opció està pensada principalment pels menors d'edat, ja que el PIN només el poden sol·licitar el majors de 18 anys.

La gent que tingui DNI electrònic també podrà realitzar tots els tràmits que es poden fer amb el PIN sense necessitat de sol·licitar-ho. Per poder utilitzar el DNI electrònic, serà necessari tenir un lector instal·lat correctament a l'ordinador de l'usuari i tenir el certificat del DNI activat.

La majoria de gent utilitza el PIN per accedir als serveis de Carpeta Ciutadana, tot i que hi ha uns 200 usuaris que també han fet servir el DNI electrònic.

La consellera de Serveis Generals, Pilar Pons, explica que la voluntat del Consell Insular és augmentar progressivament el nombre de tràmits que la gent pot realitzar per internet mitjançant la web insular amb l'objectiu de fer més àgil l'administració pública.

Maó, 23 d'agost de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS