Notícies i actualitat

El conseller d'Educació d’Eivissa pren nota del model d'escoles infantils de Menorca

Data : 05/02/2016

El conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d’Eivissa, David Ribas, ha visitat aquest matí les escoles infantils de Sant Climent, des Busquerets i des Passerells, totes elles al municipi de Maó. En la visita l’han acompanyat el conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, i la regidora de Serveis Socials i Àmbit Socioeducatiu de l’Ajuntament de Maó, Laia Obrador.

David Ribas ha arribat a Menorca amb la voluntat de “veure el funcionament de la xarxa d’escoletes en l’àmbit intern i també administratiu, per tal de recollir idees i millorar el funcionament i la coordinació a Eivissa de les diferents escoletes”.

El conseller ha pogut parlar amb els professionals dels centres i ha expressat la problemàtica que existeix a Eivissa pel que fa al funcionament i gestió de les escoles infantils i a les limitacions de la legislació vigent.

Model escolar de referència

Per la seva banda, Miquel Àngel Maria ha destacat les bondats del model menorquí d’escolarització infantil, fruit de molts anys de feina, i les possibilitats d’exportar-lo a Eivissa per tal que a l’illa veïna es puguin assolir una organització i funcionament més integrats i, d’aquesta manera, evitar l’actual dispersió.

Maria ha explicat que “a Menorca el gran avantatge que tenim és que la feina que va començar d’una manera dispersa fa molts anys, per iniciatives particulars quan no hi havia regulació de 0 a 3 anys, des dels d’ajuntaments i el Consell s’ha anat unificant i ha permès crear un sistema de funcionament en xarxa que incrementa la qualitat del conjunt”. Segons Miquel Àngel Maria, “no és exagerat dir que a Menorca tenim una xarxa i un sistema d’escoletes infantils de 0 a 3 anys de referència i de molta qualitat”.

Des de l’Ajuntament de Maó, Laia Obrador, ha volgut subratllar el paper dels ajuntaments pel que fa al suport als centres en aquesta etapa educativa, i ha valorat la tasca realitzada per tots els consistoris de Menorca en la configuració de l’actual model educatiu en aquesta franja d’edat.

Maó, 5 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS