Notícies i actualitat

El Departament de Medi Ambient aposta per la convocatòria d’unes jornades tècniques per escoltar la veu del sector pesquer menorquí i garantir el seu accés als Fons Europeus a partir d’una estratègia participativa

Data : 05/02/2016

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha presentat avui matí les Jornades Tècniques, emmarcades en el programa ‘Diàlegs per la Biosfera’, sota el títol “El sector pesquer a Menorca i les oportunitats del FEMP i els GALP” organitzades pel Consell Insular de Menorca i l'Associació LEADER Illa de Menorca, en col·laboració amb la Direcció General de Pesca i el Centre Oceanogràfic de Balears.

Les jornades es desenvoluparan els dies 6 i 8 de febrer, de 17 a 19 hores, al Centre de Convencions des Mercadal.
La trobada està dirigida a tots els agents relacionats, directa i indirectament, amb el desenvolupament de les activitats socioeconòmiques en l'àmbit marítim i pesquer de Menorca, així com a la resta de persones interessades.

L'objectiu és reunir als agents implicats en el sector marítim i pesquer, procedents de diferents organitzacions i entitats amb la finalitat d'??establir el punt de partida per l’estratègia (EDLP) del Grup de Desenvolupament Pesquer (GDP) de Menorca.

“Aquestes jornades deriven dels fons FEMP i pretenen fomentar el sector pesquer a l’illa de Menorca i atendre així a les dificultats que pateix des de fa anys”, ha dit el conseller. “La finalitat d’aquest conjunt de debats, tallers i taules rodones és poder dibuixar una diagnosi del sector per tal que aquests fons ajudin a impulsar la sostenibilitat del sector i del medi marí”, ha afegit Ares qui ha agraït especialment la participació del Centre Oceanogràfic de les Illes Balears.

El director insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol, ha manifestat que la voluntat del Departament de Medi Ambient és treballar directament amb el sector amb la idea d’escoltar la seva veu i garantir el seu accés als Fons Europeus a partir d’una estratègia participativa.

“Per accedir al finançament del FEMP la prioritat passa per un procés participatiu que encaixi dins les seves línies prioritàries cap a una pesca sostenible -com, per exemple, en temes de gestió de reserves marines o en l’augment de la comercialització del peix que ara mateix es rebutja-. S’espera que la convocatòria es faci pública aquesta primavera”, ha afirmat Truyol.

L'assistència a les jornades és gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament a través del web o al telèfon de l'Associació LEADER Illa de Menorca ( www.leadermenorca.org - telf. 971 355660).


Ciutadella, 5 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS