Notícies i actualitat

Rescissió de mutu acord entre el Consell Insular de Menorca i la UTE Mejora Mahón Alaior del contracte d’obres de millora de la carretera Me-1 en el tram Alaior-Maó

Data : 03/02/2016

El Consell Insular de Menorca i la UTE Mejora Mahón Alaior han arribat a un acord mutu de rescissió del contracte d’obres de millora de la carretera Me-1 en el tram Alaior-Maó. La presidenta Maite Salord ha valorat molt positivament que s’hagi resolt sense cap indemnització. “Aquest és el resultat de molts mesos de feina i que en l’àmbit nivell jurídic i tècnic ha estat molt complex. Vull agrair la feina feta a tots els tècnics que han participat en el procés, així com la predisposició de les parts per arribar en aquest mutu acord”, ha dit.

Salord ha recordat que una de les promeses de l’equip de govern era paralitzar les obres als enllaços més problemàtics i que causen una major preocupació a la ciutadania. “En iniciar el mandat vam comprovar que no es podien fer modificacions del projecte i, per tant, que aquesta rescissió era necessària per iniciar un projecte nou. En aquest sentit, hem complert amb el que haviem dit, ho hem dut a terme sempre amb totes les garanties i de la millor manera possible”, ha afegit la presidenta.

Cal subratllar que a 30 de juny de 2015 les obres executades no arribaven al 20 %. D’aquesta manera, el mes de novembre es va iniciar un expedient de resolució de contracte per mutu acord i, després de mesos de negociació, aquest dilluns es va signar un preacord entre el Consell Insular de Menorca i la UTE per tal de tancar aquest procediment sense cap possibilitat que hi hagi demandes per ambdues parts.

La presidenta ha explicat, punt per punt, la proposta d’acord que s’aprovarà el proper dilluns dia 8 de febrer a la Comissió de Govern del Consell Insular de Menorca (s’adjunta document).

Mesures de seguretat previstes pel Consell Insular de Menorca a la Me-1 en el tram Alaior-Maó

D’altra banda, el director insular de Carreteres, Joan Sales, ha explicat que el Consell Insular de Menorca durà a terme un conjunt de mesures per tal de millorar la seguretat de la carretera Me-1 en el tram Alaior-Maó. Les accions previstes són les següents:

- A la zona on s’estreny la calçada, en el punt quilomètric 9, es restituirà l’amplada original, eliminant així l’àrea més estreta i deixant un carril de circulació de 3,5 metres d’amplada. A més, es recuperarà l’amplada original dels vorals.

- L’escaló lateral que va des d’Alaior fins a La Argentina quedarà eliminat formant un talús amb un pendent suau.

- Està prevista la substitució de les tanques de plàstic que s’ubiquen als enllaços d’Alaior, La Argentina i Rafal Rubí per tanques metàl·liques.

- Es tancarà l’accés a les estructures formigó de La Argentina i de Rafal Rubí per tal d’evitar la circulació de vianants.

- Retirada de l’encofrat del tauler de l’estructura de formigó de l’enllaç de La Argentina.

- Es delimitarà l’accés a les finques que han quedat dins la zona d’obres parcialment executades.

- Pel que fa al desnivell que hi ha just després del Camí de Llumenes, quilòmetre 9.4, s’instal·larà una tanca metàl·lica.

- Es netejaran i condicionaran les cunetes que hagin pogut estar afectades per l’obra per tal de garantir un bon drenatge superficial de la carretera.

A més, es retiraran i/o taparan els cartells d’obra, es farà una neteja de restes d’obra i es restituiran les fites que estiguin deteriorades o que s’hagin llevat per motiu de les obres. Es retiraran parcialment els senyals d’obra, a excepció de les que facin referència a la delimitació de velocitat, establerta en 70 quilòmetres / hora, de la mateixa manera que es mantindran les línies pintades de groc entre Alaior i Rafal Rubí.

El pressupost per aquestes accions és 111.990,31 euros més IVA.

Aquestes mesures les haurà d’executar el contractista, UTE Mejora Mahón Alaior, dins el termini d’un mes posterior a la rescissió del contracte.


Maó, 3 de febrer de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS