Notícies i actualitat

El Consell vol conèixer l'ús de les TIC a les empreses per poder aportar solucions a les possibles mancances

Data : 04/07/2012La consellera d'Innovació, Pilar Pons, ha presentat avui una enquesta per tenir una diagnosi del grau d'ús de les Tècniques d'Informació i Comunicació (TIC) a les empreses de Menorca amb l'objectiu de tenir clares les mancances i poder donar així una resposta de forma conjunta amb les patronals.

Aquesta iniciativa impulsada des del Consell Insular de Menorca amb col·laboració de les patronals Caeb i Pime consta d'una enquesta anònima que estarà penjada durant el mes de juliol a la web del Consell -www.cime.es. Per poder tenir una visió més global també es duran a terme enquestes telefòniques. A més, està oberta a totes les empreses de Menorca i no només les associades a aquestes patronals.

Segons la consellera Pilar Pons, aquesta iniciativa s'ha articulat amb recursos propis del Consell Insular, “sense haver de contractar cap empresa externa”. Amb l'objectiu de tenir una visió el més exacta de la realitat s'ha posat com a xifra mínima la de 500 respostes.

Durant el mesos d'agost i setembre tindrà lloc la fase d'anàlisi de les dades recollides per procedir a aplicar les mesures adients a partir de l'hivern en coordinació amb Pime i Caeb.

“Tenint en compte que vivim a una illa, creiem de vital importància que les empreses coneguin aquestes eines i les sàpiguen emprar per poder millorar la gestió i competitivitat empresarial. Les eines informàtiques i internet eliminen en part les fronteres territorials pròpies de viure a una illa, i s'obre un món de possibilitats per poder entrar al mercat no només illenc, sino a nivell nacional i internacional”, ha assegurat la consellera Pilar Pons.

L'objectiu final és “ajudar a que les empreses siguin més competitives i eficients per poder tenir un teixit empresarial fort i que aprofiti totes les eines que tenim al nostre abast, amb el suport de les administracions i patronals”.

També hi eren presents a la roda de premsa el president de Pime Menorca, Antoni Juaneda i el director de Caeb Menorca, Josep Fortuny, a més del director insular, Adolfo Vilafranca.

Maó 4 de julio de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Enquesta TIC
Imatges relacionades
Foto roda de premsa 04-07-2012
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS