Notícies i actualitat

Menorca comptarà amb els Cicles Formatius d'Explotacions Agropecuàries i Jardineria

Data : 03/07/2012

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, ha explicat avui que a partir del proper 9 de juliol s'obre la prematrícula del Cicle Formatiu d'Explotacions Agropecuàries per impartir a Sa Granja. Per tant, Menorca comptarà finalment amb els Cicles Formatius d'Explotacions Agropecuàries i Jardineria.

Durant els 40 anys de vida de Sa Granja han passat per les seves aules 849 alumnes -amb una mitjana de 20 per curs. Per tant, gairebé tots els pagesos menors de 50 anys de Menorca han estat alumnes. De fet, Villalonga ha destacat l'alt grau de possibilitats de trobar feina que tenen aquestes persones a Menorca.

El conseller Villalonga ha explicat que l'acta del Consell Agrari del 26 d'agost de 2011 especifica que s'acordà amb les associacions agràries canviar el Cicle Formatiu d'Estudis Agroecològics pels d'Explotacions Agropecuàries, Cicle Formatiu demandat per la gent del camp de Menorca.

En aquest sentit i escoltant la petició del sector primari de Menorca, el mateix conseller Villalonga va demanar amb un escrit oficial a la conselleria de'Educació del Govern balear aquest canvi. Però des de l'Institut Pasqual Calbó es va fer una sol·licitud pels estudis de Jardineria.

Fernando Villalonga també ha explicat que al 2002 es va firmar un conveni amb el Govern balear per fer reglats els estudis d'Explotacions Agropecuàries que es feien a Sa Granja. Però que no es va prorrogar des de llavors. El Conseller considera que aquest nou model va ser positiu i que va obrir noves portes als alumnes de Sa Granja.

Per la seva part, el responsable de Formació d'aquesta Conselleria, Joan Bustamante, ha destacat avui que els estudis d'Explotacions Agropecuàries són més amplis que els Agroecològics. De fet, dintre dels primers hi ha una assignatura sobre els segons. Per tant, a dia d'avui es poden trobar moltes persones treballant en diferents activitats com una cooperativa, al sector fruiter, tallers, jardineria, vivers... gràcies a que al seu moment van cursar els estudis de Sa Granja.

Maó, 3 de juliol de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS