Notícies i actualitat

Presentació de Catalina Quintana, nou membre de l’equip del Museu de Menorca

Data : 02/02/2016

fotoAmb l’objectiu d’apropar d’una manera divertida i amena la història de Menorca als nostres visitants més joves, el Museu de Menorca ha creat una personatge perquè els acompanyi en aquesta aventura.

Aquest nou membre de l’equip del Museu de Menorca es diu Catalina Quintana i durant anys ha estat rondant pel soterrani del Museu. Durant les obres del soterrani va sortir d’entre la pols i les pedres. Aquesta arqueòloga menorquina i pionera va néixer el 1830 a Ciutadella, familiar de Joana Vigo, va viure grans aventures i viatges intrèpids el relat dels quals permetrà als visitants més joves conèixer no només la història de Menorca sinó també descobriments arqueològics de gran importància i l’origen de molts dels objectes del fons del Museu. La biografia del personatge s’ha fet coincidir en episodis de la història menorquina per convertir-la en un vehicle que ens permeti viatjar en el temps d’una forma lúdica però a la vegada rigorosa.

El personatge de Catalina Quintana ha estat ideat pel Museu de Menorca, amb la col·laboració del dissenyador Hombrelopez i l’equip de l’empresa de serveis socioeducatius Sa Xaranga. La creació del vestuari i l’attrezzo ha anat a càrrec de l’artesana tèxtil, Mireia Costa.

El dia 6 de febrer la Catalina Quintana ens acompanyarà en una visita a l’exposició “L’illa dels talaiots” i tot seguit farem un taller per celebrar el carnaval on tots acabarem disfressats de talaiòtics. En el taller es treballarà a partir de reproduccions de telers i eines que s’utilitzava en època talaiòtica per l’elaboració de teixits. Tot seguit els mateixos fillets i filletes reproduiran joies talaiòtiques.

Per a més informació contactar amb el telèfon 971350955 o amb el correu electròni: cdesel@dgcultur.caib.es

Maó, 2 de febrer de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS