Notícies i actualitat

Life+BOSCOS organitza un curs sobre transferència horitzontal del coneixement

Data : 17/06/2012

Aquest dimarts 19 de juny se celebrarà a la seu del CIMe el curs titulat “Transferència i demostració en projectes de conservació”. El curs s'emmarca dins les accions previstes en el projecte LIFE+BOSCOS i té com a objectiu formar als tècnics de medi ambient i agricultura de l'administració pública per l'intercanvi eficient d'experiències i informació dels projectes de conservació del medi natural.

El curs serà impartit per:

Enrique Arrechea, Director del Parc Natural del Moncayo (Gobierno de Aragón), tècnic amb àmplia experiència en gestió i avaluació de la gestió dels boscos mediterranis.

José Antonio Atauri, Fundació Fernando González Bernáldez, treballador de l'Oficina Eurpoarc Espanya (única entitat que agrupa a nivell estatal totes les institucions públiques amb competències en medi ambient)

El curs està destinat a tècnics que treballin en gestió i planificació del medi natural i que en la seva tasca siguin susceptibles de generar coneixement. En aquest cas han estat convidats els tècnics en medi ambient i agricultura del CIMe, del Govern de les Illes Balears i dels Ajuntaments de l'illa, a més dels tècnics del Parc Natural de s'Albufera des Grau, del Consorci de Residus Sòlids Urbans i de l'IBANAT.

El curs plantejarà aspectes generals de tipus teòric i metodològic amb casos d'estudi i experiències pràctiques concretes, especialment pel que fa a gestió agrícola i forestal. (veure programa adjunt).

El projecte Life+BOSCOS “Gestió forestal sostenible a Menorca en un context de canvi climàtic” té com a principal objectiu contribuir a l'adaptació dels ecosistemes forestals mediterranis als impactes negatius del canvi climàtic. Açò s'està fent, entre d'altres accions, a través de les actuacions de gestió forestal realitzades a les finques pilot del projecte. Els resultats obtinguts a les finques pilot s'han de poder transmetre amb èxit a la resta de les finques de Menorca, per assolir així l'efecte demostratiu del projecte i que aquest reporti beneficis a tota la societat pel que fa a manteniment i aprofitament sostenible del bosc.

Nota:
- S'adjunta el programa del curs en format pdf.
- Els ponents del curs estaran a disposició dels periodistes a partir de les 13.00h per respondre a les seves preguntes.

Maó, 17 de juny de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS