Notícies i actualitat

La Comissió Europea visita Menorca per avaluar el projecte LIFE+RENEIX

Data : 14/06/2012

Una representant de la Comissió Europea ha realitzat els dies 11 i 12 de juny la seva visita anual al projecte LIFE+RENEIX que executa l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca amb cofinançament europeu.

La representant de la Comissió, Aixa Sopeña, va mantenir una entrevista el dilluns amb el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, el director insular del departament, José Luis Orfila, i la directora del projecte LIFE+RENEIX, Irene Estaún. En aquesta reunió es van revisar les actuacions executades i les previstes, i es va valorar positivament la celebració d'una conferència el dia 31 de maig en commemoració dels 20 anys del Programa LIFE, esdeveniment que apareix a la pàgina oficial del programa LIFE (http://life20.eu/). També es va aprofitar per parlar sobre possibles propostes de nous projectes LIFE per donar continuïtat a les accions de conservació de la biodiversitat en el marc de la reserva de biosfera de Menorca.

Seguidament es van visitar, amb l'equip tècnic del projecte, les àrees d'actuació per comprovar sobre el terreny les actuacions que s'han executat o que estan en marxa a les zones des Alocs, el Pilar i Binimel·là-Pregonda. En aquestes zones s'han efectuat tancaments amb parets seques i altres tècniques per ordenar els accessos i restaurar àrees d'alt interès ecològic amenaçades per diferents processos relacionats amb l'erosió i el trànsit descontrolat d'usuaris i vehicles. En algunes zones s'estan efectuant sembres de vegetació per restaurar àrees al seu estat original.

L'ús de tècniques tradicionals com ara l'empedrat i les parets seques han estat molt ben valorats per la Comissió, així com algunes de les actuacions de recuperació d'interessants sistemes dunars com el Pilar i s'Alairó. D'altra banda, la proximitat d'aquesta visita de seguiment amb la que va mantenir el Comitè Científic del projecte durant la darrera setmana de maig, ha permès aportar les apreciacions d'aquest Comitè sobre les actuacions que el projecte té en marxa, i els avenços que ha suposat la seva col·laboració en el plantejament de temes com ara la sembra d'espècies per revegetar, el reforçament d'espècies amenaçades, les mesures de control d'erosió i les actuacions encaminades a conscienciar la població com ara els itineraris florístics interpretatius.

El projecte LIFE RENEIX (LIFE+07/NAT/E/000756) “Restauració d'hàbitats d'espècies prioritàries a l'illa de Menorca”, té com a objectiu principal la restauració de zones degradades on es desenvolupen algunes de les comunitats vegetals més diverses i amenaçades de l'illa de Menorca, que han estat amenaçades per processos urbanístics, per l'obertura de vials i accessos descontrolats i per l'erosió. El projecte té una durada prevista de quatre anys (acaba a final del 2013) i un pressupost total d'1.574.713 euros, finançats en un 50% pel programa LIFE de la Unió Europea.

Més informació a: http://lifereneix.cime.es/

Twitter: @lifereneix i a Facebook: https://www.facebook.com/pages/Life-reneix/138841779573597Agència Menorca Reserva de Biosfera
Consell Insular de Menorca
Maó, 14 de juny de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS