Notícies i actualitat

Govern de les Illes Balears i Consell signen un conveni per dur a terme accions de promoció turística a Menorca.

Data : 27/01/2016

El vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, s’ha reunit avui amb l’equip del Consell Insular de Menorca. A la primera reunió del dia, ha aprofitat per tractar temes de turisme amb la presidenta del Consell, Maite Salord, la consellera de Promoció Turística, Maria Sellarès, i el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria. També han assistit a la reunió el director gerent de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, Miquel Àngel Roig, i la sotsdirectora de l’ATB, Irene Moya. 

A continuació, Biel Barceló i Maite Salord van signar un conveni entre el Consell Insular i la Conselleria de Turisme perquè la institució insular pugui dur a terme accions de promoció turística. 

Cal recordar que l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei Orgànica 1/2007, estableix que són competències pròpies dels consells insulars, entre altres, la informació turística i la promoció turística, en l’àmbit de la mateixa illa. No obstant això, tan sols ha rebut les competències el consell d’Eivissa per la promoció turística de l’illa d’Eivissa, per la qual cosa fa necessària, a hores d’ara, la formalització d’un instrument de col·laboració per poder dur a terme les finalitats de promoció turística esmentades, compartides per la resta de Consells i el Govern autonòmic, fins que no es produeixi aquest traspàs real i efectiu. 

Dins de l'any 2016, l'ATB assignarà altres subvencions directes als Consells de Mallorca i Formentera, que s'articularan a través de convenis específics. En el cas de Menorca, el conveni signat és d'un import total de 300.000 euros. Les accions concretes que es desenvoluparan mitjançant aquest conveni són, entre altres, la gestió i coordinació dels viatges de premsa i de familiarització; el disseny i execució de les campanyes de comunicació que sorgeixin a partir de les línies de producte, i l’assistència a fires, tallers, jornades directes i jornades inverses proposades per les diferents línies de producte. 
A posterior, Biel Barceló ha mantingut una reunió amb la consellera insular d’Ocupació i Projecció Econòmica, Susana Mora, i el director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons. Han parlat de projectes comuns de noves tecnologies i del foment de la innovació entre les empreses de Menorca.
 
Després de les reunions al Consell Insular, Biel Barceló, Susana Mora i Pep Lluís Pons han visitat les instal·lacions del Centre Bit Menorca per comprovar l'estat de les obres de millora de l'edifici, i tractar els detalls del conveni que signaran per a la gestió i promoció d’aquest centre. La visita al Centre Bit Menorca, ubicat a l'antic edifici de Maderesa a Alaior, s’ha produït mentre s'estan ultimant els detalls de les instal·lacions a escassos mesos per a la seva inauguració, prevista dins del mes de juliol.
 
En paral·lel a la finalització del centre, des de la Fundació Bit ja s'han iniciat els tràmits per a la selecció de dos treballadors per al Centre Bit; en concret per a un coordinador i un administratiu. Aquests treballadors donaran servei al nou complex del Govern Balear en el qual es pretén aglutinar i donar servei a empreses i emprenedors de base tecnològica o amb un alt grau d’innovació, i en el que s’allotjarà també una incubadora d’empreses. 
Vicepresidència i Consell de Menorca signaran en els pròxims mesos un conveni de col·laboració per a donar a conèixer el Centre i gestionar-lo conjuntament. En aquest sentit, Biel Barceló ha declarat que “ara mateix, estem adaptant el Centre Bit a les necessitats de les empreses que s’hi puguin instal·lar en un futur molt proper”.

Maó, 27 de gener de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS