Notícies i actualitat

Fitur confirma les previsions: la temporada 2016 serà bona per Menorca

Data : 26/01/2016

A la present edició de FITUR s’ha constatat un gran interès per Menorca. Les platges, la riquesa natural, les activitats esportives i el patrimoni talaiòtic han centrat l’atenció i les peticions del públic professional i no professional. Directius deles principals oficines espanyoles de turisme a Europa, de touroperadors, de companyies aèries i d’agències de viatges online han confirmat als responsables del Consell i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca que la temporada 2016 serà bona per a l’illa.

Les bones previsions arriben dels principals mercats estrangers, és a dir, el britànic, l’alemany i el francès. I també d’altres mercats amb menor quota però també importants per a l’illa: l’holandès, l’irlandès, el polonès, l’austríac i el txec. Del nacional i l’italià, més tardaners a l’hora de planificar les vacances, també s’espera un bon comportament.

Més turistes
Ara per ara, tots els mercats estan en nombres positius respecte de l’any passat. En alguns d’ells la variació és de dos dígits, com és el cas del mercat britànic, que registra en aquests moments un 17% més de reserves i un 20% més de capacitat aèria; del mercat francès, amb una operativa que supera en un 22% la de l’any passat; o del mercat alemany, que presenta un creixement d’un 10%. Tots aquests ja havien experimentat increments notoris l’any passat: el britànic un 8%, l’alemany un 12,4% i el francès un 85%.

Per apuntalar aquestes xifres i, sobretot, mantenir aquesta tendència positiva en anys venidors, la fundació emprendrà diferents accions promocionals, sent les més destacades les que impulsarà en col·laboració amb les OET de Londres, París i Munich, que es complementaran amb altres concertades amb les OET de Varsòvia i Viena. A més de viatges de familiarització i de premsa, es preveuen accions específiques sobre Menorca en origen. Per exemple, campanyes en mitjans especialitzats en turisme i viatges -especialment, en plataformes online i xarxes socials- un monogràfic sobre l’illa al canal franco-alemany Arte, assistència a workshops i roadshows, etc.

Bàsicament, la finalitat de tots aquests acords, enfocats a reforçar la marca Menorca en els mercats europeus, és mobilitzar directament el consumidor final. Val a dir que aquest tipus de campanyes específiques i exclusives sobre Menorca s’han demostrat molt positives ja que arriben a un perfil de turista de poder adquisitiu mitjà-alt i amb inquietuds per conèixer la destinació i viure experiències enriquidores.

Més temps
Però la feina que es fa des del Consell i des de la fundació va encaminada no només a captar més turistes, sinó a fer que aquests turistes vulguin venir en primavera i tardor i rompre d’aquesta manera amb l’estacionalitat. La bona notícia és que les dades facilitades pels diferents agents turístics apunten a un sensible allargament de la temporada turística, amb un major nombre de vols a l’abril i al maig i també al setembre i a l’octubre. Aquesta tendència es va percebre ja la temporada passada, quan van arribar un 18% més de turistes al maig i un 16,7% més a l’octubre en comparació amb el 2014.

Amb la finalitat d’aconseguir una temporada més llarga, Menorca s’ha presentat a FITUR com una destinació amb una completa i diversificada oferta en turisme actiu, cultura i gastronomia, tres de les branques de l’activitat turística que més demanda generen avui dia, que més desestacionalitzen i que, a més a més, més contribueixen a millorar la distribució de la facturació del sector serveis.

Més qualitat i més beneficis
Efectivament, una altra de les prioritats que marquen l’acció política del Consell i de la fundació en matèria turística és la millor distribució de la despesa turística. Per aconseguir-ho, a més de comptar amb una oferta complementària de qualitat, es considera important contrarestar de forma activa el predomini de les fórmules tancades, sent una de les principals vies l’aposta per les connexions amb companyies aèries regulars i low cost.

Però de res serviria tot això sense una aposta clara per la qualitat: qualitat en la prestació dels serveis i l’atenció, en l’ocupació, en la conservació i la gestió dels espais naturals, en l’adequació d’instal·lacions i equipaments, en la gestió de recursos, en qüestions de seguretat, etc. Només pel camí de la qualitat, inseparable del concepte de sostenibilitat, es poden millorar grans indicadors turístics com els que fan referència a la despesa i l’estada, aquest darrer en retrocès en els darrers anys -l’estada mitjana dels turistes a Menorca l’any passat va ser de 8,6 dies i a Balears de 8, mentre que en 2005 era d’11,2 i 11, respectivament-.

Tot plegat dóna cos a una estratègia encaminada a captar, satisfer i fidelitzar visitants. I és que, sens dubte, el compliment de les expectatives és l’eina de promoció turística més eficaç i, alhora, més eficient de totes.

Maó, 26 de gener de 2016.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS