Notícies i actualitat

Els operadors de banda ampla s'interessen pel projecte de fibra òptica del Consell Insular de Menorca

Data : 08/06/2012

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha participat en la Jornada Banda Ampla Ultraràpida a Espanya, celebrada dimecres passat a la seu del Parc Bit de Palma, organitzada per l’Associació d'Enginyers de Telecomunicació de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació i el Govern de les Illes Balears.

La consellera Pilar Pons, que hi va assistir acompanyada del tècnic d’innovació del Consell Insular de Menorca i enginyer en telecomunicació Manel Juan, va oferir una xerrada sobre la xarxa pública de fibra òptica a Menorca.

La consellera va explicar als assistents, entre els quals es trobaven representants de les empreses operadores més importants d’Espanya, que el Consell Insular de Menorca desenvolupa el projecte de fibra òptica a tot Menorca, que en aquest moment està en fase inicial i que compta amb un termini d’execució fins a l’any 2014, amb una inversió de 7 milions d’euros procedents de fons estatutaris.

Pilar Pons va exposar els avantatges de la implantació de la fibra òptica a Menorca. Per una banda, permetrà l’accés a Internet a tots els municipis de l'illa d’una forma més ràpida i amb major qualitat i, per altra banda, potenciarà l’ús de la banda ampla i dotarà de major competitivitat el teixit empresarial de Menorca, motivarà la creació d’empreses de base tecnològica i suposarà una millora i modernització dels nostres recursos amb possibilitats infinites, com és la telemedicina o telepresència.

Durant la jornada, els assistents van mostrar un gran interès pel projecte de fibra òptica de Menorca, que segons els operadors “significa un esforç per part de l’Administració pública, tenint en compte el moment de crisi que travessam, en el qual els operadors han de seleccionar amb cura els indrets on han d'invertir en infraestructura tecnològica pel seu elevat cost, especialment en àmbits com Menorca”, tal com ha assegurat la consellera.

El propòsit d'aquest esdeveniment és el de donar a conèixer les recomanacions que presenta el col·lectiu d'enginyers de telecomunicació a les distintes administracions públiques, veure algunes de les actuacions que es realitzen a les Illes Balears i debatre entre els operadors per tal de veure quines són les perspectives per als col·lectius més afectats: enginyers, instal·ladors i usuaris empresarials de les telecomunicacions de banda ampla ultraràpida.

Maó, 8 de juny de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS