Notícies i actualitat

Comitè Científic celebrat dins el marc del projecte Life+BOSCOS

Data : 07/06/2012

Els passats dies 4 i 5 de juny es va reunir a Menorca el Comitè Científic del projecte Life+BOSCOS.

El Comitè està compost tant per tècnics de diferents territoris com per investigadors amb experiència en gestió forestal amb l'objectiu de poder transmetre un coneixement pràctic, realista i a la vegada rigorós.

Amb aquestes premisses es van establir els criteris per poder dissenyar les proves pilot que es realitzaran a les finques col·laboradores del projecte per poder avaluar el cost-eficiència de realitzar actuacions de gestió forestal que ajudin a fer el bosc més robust amb vista al canvi climàtic i que a la vegada puguin ser una oportunitat per al manteniment de les finques agrícoles.

La informació que obtinguem de les finques col·laboradores ha de servir per a la resta de finques de Menorca; per aquest motiu és tan important partir d'un bon disseny inicial.

El Comitè es va reunir a la seu del Consell Insular de Menorca i va visitar les finques de Binidelfà i Tordonell de Dalt, finques col·laborades del projecte.

Es van destacar aspectes com la importància que té el bosc de Menorca en la regulació de l'aigua de l'aqüífer, com recuperar superfícies de cultiu per prevenir incendis o les diferents maneres de tractar el sotabosc per fer-lo més robust davant la pujada de temperatura i perills associats.

El Consell Insular de Menorca vol agrair l'ajuda rebuda de forma desinteressada dels experts i de les institucions: Institut Menorquí d'Estudis, Universitat de les Illes Balears, Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, Conselleria Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, IBANAT, Generalitat de Catalunya, Universitat d'Alcalà de Henares, Parc Natural de s'Albufera des Grau.

Compartir experiències és la manera més eficient i menys costosa per assolir l'objectiu de contribuir a l'adaptació dels boscos de Menorca al canvi climàtic.

Maó, 7 de juny de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS