Notícies i actualitat

Segona reunió del Comitè Científic del projecte LIFE + RENEIX: 30 i 31 de maig

Data : 29/05/2012

Els dies 30 i 31 de maig es reuneix a Menorca per segona vegada el Comitè Científic del projecte LIFE+ RENEIX que desenvolupa l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, adscrita al Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca. Aquest comitè és un òrgan consultiu format per un equip multidisciplinari d'experts en les diferents disciplines científiques rellevants per al projecte, i té la funció d'assessorar i fer un seguiment de les actuacions que es duen a terme al llarg de tot el projecte.

En aquesta reunió, que durarà dos dies, es visitaran amb els experts les zones on ja s'han posat en marxa actuacions de restauració del medi natural: es Alocs, el Pilar, Binimel·là i el pas d'en Revull. La intenció és poder avaluar les actuacions executades així com la planificació prevista per als pròxims mesos, de manera que es puguin desenvolupar les accions de restauració de la manera més adequada i efectiva en cada cas.
Cal recordar que el projecte LIFE+ RENEIX actua a zones degradades on es troben algunes de les comunitats vegetals més interessants i amenaçades de l'illa, i la intervenció del projecte per a la seva restauració ecològica és una iniciativa pionera a la regió mediterrània.

El Comitè Científic es reuneix anualment i hi participen un representant de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, un representant de la Universitat de les Illes Balears, un representant de l'Institut Menorquí d’Estudis, un representant de l'Organisme Autònom Parcs Nacionals del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i tres experts en temàtiques d'interès per al projecte, com l'ecologia evolutiva, la biologia de la conservació, la genètica i la gestió de projectes LIFE.

A més, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Programa LIFE de la Comissió Europea, un dels membres del Comitè, Emili Laguna, oferirà una xerrada a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca dijous, dia 31 de maig, a les 20.30 h amb el títol: “La contribució del Programa LIFE a la conservació de la biodiversitat de la reserva de biosfera de Menorca”.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web: http://lifereneix.cime.es
També podeu seguir les novetats sobre el projecte a Twitter: @lifereneix i a Facebook: Life reneix.

Agència Menorca Reserva de Biosfera
Consell Insular de Menorca

Maó, 29 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS