Notícies i actualitat

El Consell Insular publica el tercer número de la revista Àmbit en format digital

Data : 27/05/2012

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha posat a l’abast dels ciutadans, a través del lloc web cime.es, Departament de Cultura, o bé de l’enllaç directe revistaambit.cime.es, la tercera edició de la revista Àmbit en format digital (maig-agost 2012), i número 27 des que va sortir la primera edició de la revista en format paper.

En aquest nou número els lectors podran llegir la crònica del que ha suposat el I Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial: Arqueologia, celebrat a Menorca del 9 al 13 d’abril d’enguany, amb un gran èxit de participació de congressistes de tot el món.

També podran gaudir de la lectura de dos interessants articles elaborats pel Servei de Política Lingüística i Cultura Popular, un dels quals dedicat a Mn. Antoni M. Alcover, en el 150è aniversari del seu naixement, i l’altra dedicat a Francesc d’Albranca, quan es compleixen 100 anys del premi que li atorgà l’Ateneu de Maó pel seu treball sobre el folklore menorquí de la pagesia.

Un altre interessantíssim article és el que ens presenta l’arquitecta Maite de Medrano de Olives sobre la influència pal·ladiana en l’arquitectura de Menorca en el segle XVIII, en el que serà el primer de successius articles que aniran sortint sobre aquest tema.

El Museu de Menorca també participa amb un article en què recorda les activitats i tallers que va organitzar amb motiu del Dia de les Illes Balears. El director de la Biblioteca Pública i Arxiu Històric de Maó publica també un article en el qual comenta que a la fi s’ha inclòs en el portal digital de premsa històrica el diari El Bien Público, publicat a Menorca des de 1873 fins a 1939.

El Centre d’Estudis Locals d’Alaior també publica un resum del que han estat les VIII Jornades de Patrimoni Cultural que va organitzar el mes de març passat.

Finalment, l’Arxiu d’Imatge i So ens explica la seva darrera adquisició: el fons fotogràfic de Miquel Seguí Mercadal.

Recordam que el Consell Insular estalviarà 12.000 euros anuals, mitjançant la transformació de la revista Àmbit, que edita el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, de format paper en format digital.

Totes les persones que estiguin interessades a rebre periòdicament l’enllaç directe amb la publicació, s’hi poden subscriure gratuïtament enviant un correu electrònic i donant les seves dades a l'adreça electrònica cultura@cime.es.

Maó, 27 de maig de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Revista Àmbit digital
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS