Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca finalitza la convocatòria del Contracte Agrari Reserva de Biosfera (CARB). Resum de resultats 2014-2015

Data : 22/01/2016

El Consell Insular de Menorca ha finalitzat la convocatòria del Contracte Agrari Reserva de Biosfera (CARB) 2014-2015. La convocatòria aprovada l'any 2014 amb caràcter bianual va tenir un total de 217 sol·licituds de les quals 198 complien tots els requisits. La convocatòria ha finalitzat amb 978256,55 euros executats, el que representa un 98% del total.
El límit màxim de l'ajut era de 5.000 euros, excepte les finques que acreditaven l'ocupació de la dona, en total 68, on el límit màxim per finca ha estat de 5.837 euros.

L'objectiu del CARB és reconèixer les externalitats positives de cara el medi ambient que provoca l'activitat agrària per si mateixa. Com es pot observar en els gràfics adjunts, destaca la quantitat de mesures destinades a la prevenció d'incendis com seria el foment de la pastura dins el bosc amb 814 Ha beneficiades i un import de 57.000 euros, la reducció de biomassa arbustiva de buscarrons amb 15 Ha d'actuació un import de 15.1325 euros o 1.900 m2 destinats a eixermar marges amb un import total de 11.5032 euros.

Per altra banda destaquen les mesures de prevenció de risc d'inundació amb un total de 10.518 m2 de síquia restaurats i un import de 64.090 euros i el que és una contribució important que fan els agricultors de cara a la correcta gestió hídrica de tota l'illa.
Destaquen també les mesures destinades a la conservació del patrimoni etnològic com la restauració de paret seca amb un total 10.609 m2 i 17.2409 euros destinats a tal efecte; a la conservació d'hàbitats fràgils, la sembra d'enclòver, la col·locació de barreres d'ullastre, el manteniment d'apiaris, etcètera.

Així mateix el CARB ha contribuït en reconèixer en part l'important paper que té l'activitat agrària i la seva viabilitat agrària per la conservació de la biodiversitat i la preservació del patrimoni natural i cultural de l'illa i la seva contribució a la sostenibilitat de Menorca com a Reserva de Biosfera.

El Consell Insular de Menorca ja està treballant, junt amb el sector, amb la nova convocatòria per l'any 2016.

Maó, 22 de gener de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS