Notícies i actualitat

El Departament de Medi Ambient informa de l’estat i situació de la plaga del morrut roig de les palmeres (Thynchophorus ferrugineus) de Menorca

Data : 22/01/2016

Des de la primera detecció del morrut roig a Menorca, el mes d'octubre de 2013, el Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca té constància que actualment hi ha 454 palmeres afectades per la plaga. Així, la plaga ha crescut de forma exponencial: 21 palmeres l'any 2013, 127 palmeres l'any 2014 i 306 l'any 2015.

Cal destacar que el mes de gener de 2016 s'han detectat els primers casos a la zona de Ciutadella pel que podem afirmar que la plaga ara mateix està estesa per tota l'illa amb especial incidència a la zona de Llevant on es concentren la majoria de casos. En aquest sentit, els tècnics del Consell Insular de Menorca -en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears- han realitzat prospeccions a les zones més afectades i als centres que comercialitzen palmeres. S'ha de dir també que les palmeres afectades reals superen les detectades.

Distribució d’un tríptic informatiu i cursos dirigits als professionals del sector

El Consell Insular de Menorca ha dut a terme mesures durant l'any 2015 destinades bàsicament a la prevenció: Elaboració i distribució d'un tríptic de forma dirigida a les zones més afectades i sectors implicats, informació als municipis i sector agrari del protocol a seguir, i informació a la població en general a fi de conscienciar dels tractaments preventius necessaris per salvar les palmeres de la plaga, per altra banda s'han organitzat dos cursos de poda i tractament de les palmeres dirigits als professionals del sector.

Campanya de control del morrut roig

S'ha de dir que és responsabilitat dels propietaris de les palmeres mantenir-les en bon estat sanitari i tractar o eliminar les palmeres més afectades per evitar la proliferació de la plaga. No obstant això, durant el 2015 el Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears -a través de l'empresa pública TRAGSA- ha realitzat una campanya de control del morrut roig consistent en la detecció i el tractament de xoc de les palmeres més afectades.

Podeu consultar el document informatiu adjunt sobre el tractament fitosanitari contra el morrut roig.

Maó, 22 de gener de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS