Notícies i actualitat

El Departament d’Educació valora positivament el procés participatiu per a la renovació de càrrecs del Consell Escolar de Menorca i presenta els resultats de les primàries celebrades ahir

Data : 21/01/2016

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha presentat avui els resultats del primer procés participatiu per a la renovació de càrrecs del Consell Escolar de Menorca. La idea de convocar primàries va sortir de la plataforma Menorca Edu21 i des d’un primer moment va rebre el suport del Departament d’Educació del Consell Insular de Menorca.

El conseller ha explicat que en aquesta consulta participativa també s’han sumat les entitats que conformen la coordinadora de la comunitat educativa de l’illa: els sindicats amb representació en l’àmbit de l’ensenyament, l’Associació Estudiantil 20 de juny i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Menorca.

En relació als resultats de les votacions celebrades ahir, de les 594 acreditacions (condició indispensable per a votar) 344 persones corresponen a docents de tots els nivells; 244 són familiars (pares, mares, tutors...); i 6, estudiants majors de 16 anys. Pel que fa a aquesta darrera xifra, Miquel Àngel Maria ha subratllar la voluntat -en un futur- de treballar per aconseguir una major participació d’estudiants. “Hem de continuar fent feina per implicar als estudiants en la comunitat educativa perquè també tenen molt a dir”, ha afirmat.

Pel que fa als percentatges de participació, cal dir que sobre el cens d’acreditats hi ha hagut un 65,49 % de participació. Menorca compta amb un total de 1.548 docents de diferents nivells educatius; 143 docents de 0 a 3; 9.000 socis a totes les APIMAs i amb 2.154 alumnes majors de 16 anys, que sumats donen la comunitat educativa convocada a acreditar-se i participar del procés, i que en total representen al voltant d’un 5% de votants. El conseller valora aquest percentatge com a positiu, ja que “tenint en compte que la participació a les votacions dels consells escolars de centre es mou entre un 3 i un 5 % de la comunitat educativa convocada, estem per damunt del que sol ser habitual en aquests casos”. “Aquest procés ha servit per donar a conèixer el Consell Escolar de Menorca i aquesta és la dada més important a valorar”, ha afegit.

Pel que fa a l’única candidatura presentada, finalment sols per Menorca Edu21, per la pedagoga Guida Allès (presidència) i la professora Mar Lluch (vicepresidència); els resultats han estat:
- 378 vots a candidatura
- 10 vots en blanc
- 1 vot nul

En el cas de la presentada en l’etapa d’educació infantil de 0 a 3, per Benita Payeras i Ana León, com a titular i suplent respectivament; dels 78 vots emesos a la candidatura tots han estat afirmatius, sense cap vot en blanc i cap vot nul.

El procediment continua ara amb la proposta al Govern de les Illes Balears de les persones escollides com a president, vicepresident i representants d’Educació de 0 a 3 del CEME.


Maó, 21 de gener de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS