Notícies i actualitat

Les reserves des del mercat britànic creixen un 16% per a aquesta temporada

Data : 21/01/2016

La primera jornada de FITUR confirma i, fins i tot, millora les bones previsions anunciades a fires com la WTM. La Fundació Foment del Turisme de Menorca treballarà activament amb l’OET de Londres per tractar d’aprofitar al màxim la capacitat aèria programada, que en aquests moments supera en més d’un 20% la de l’any passat.

La primera jornada de la Fira Internacional de Turisme - FITUR, que se celebra a Madrid entre els dies 20 i 24 de gener, ha servit per confirmar les bones previsions anunciades per touroperadors i companyies aèries a fires de transcendència per a Menorca com la World Travel Market (WTM).

La dada més important l’han donada els responsables de l’Oficina Espanyola de Turisme de Londres, que han xifrat el volum de reserves per aquesta temporada des del mercat britànic en un 16%, una dada de gran rellevància si es té en compte que només entre els mesos de maig a octubre de l’any passat van arribar a Menorca des del Regne Unit 441.840 persones, un 8% més que en 2014. Més notori encara és que la capacitat aèria programada a dia d’avui supera en més d’un 20% la de l’any passat. A més, es preveu que el 2017 es mantengui aquesta tendència positiva.

Per això, i pels bons resultats assolits en 2015, la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha apostat per fer una nova campanya de promoció adreçada al client final. Aquesta acció promocional, que incorporarà algunes novetats, serà coordinada conjuntament amb l’OET de Londres. La finalitat darrera és assegurar una eficaç penetració de la marca Menorca al mercat britànic per d’aquesta manera estimular l’interès i la demanda dels potencials consumidors.

L’entrada de British Airways, que operarà amb tres vols setmanals des de Heathrow, i la fidelitat de Jet2.com, que oferta un 17% més de places per a aquesta temporada -50% comercialitzades a través de touroperadors i 50% adreçades al client final-, expliquen en bona mesura aquest bon comportament del mercat britànic. Cal apuntar, d’altra banda, que a més d’un increment notable d’arribades s’espera un allargament de la temporada ja que que el gruix de l’operativa s’avançarà, segurament, al mes d’abril.

L’equip de la Fundació Foment del Turisme de Menorca també ha aprofitat la jornada per reunir-se amb altres oficines espanyoles de turisme de països potencialment estratègics per a Menorca, com és el cas de Polònia. Els responsables de l’OET de Varsòvia han confirmat l’interès creixent dels polonesos per l’illa. Prova d’això és l’entrada d’un nou touroperador: TUI Poland. Per incentivar la demanda, s’ha proposat un viatge de premsa i una campanya a través de xarxes socials.

Les bones notícies han arribat també des d’Alemanya. L’equip de l’OET de Frankfurt ha parlat d’una “tendència molt positiva” pel que fa a les vendes cap a Menorca, si bé no ha avançat una xifra. El que sí han concretat l’OET i la fundació és la programació d’un press trip sobre gastronomia i un fam trip sobre cultura i gastronomia, a més de l’emissió d’un capítol monogràfic sobre Menorca al programa ‘Zu tisch in...’ del Canal Arte, que s’emet a Alemanya i a França des de fa més de 10 anys.

Per acabar, la trobada amb l’OET de Viena ha servit per confirmar la progressió en les vendes de places cap a Menorca en el mercat austríac. Per reforçar la comercialització, l’oficina espanyola de turisme i la fundació han acordat programar roadshows i una campanya promocional específica per al client final.

Madrid, 20 de gener de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS