Notícies i actualitat

Constituït el Comitè Tècnic de la Comissió Assessora per al seguiment de la candidatura dels béns arqueològics de l'època talaiòtica de Menorca com a patrimoni de la humanitat

Data : 24/05/2012

Aquesta setmana s'ha constituït el Comitè Tècnic de la Comissió Assessora per al seguiment de la candidatura dels béns arqueològics de l'època talaiòtica de Menorca com a patrimoni de la humanitat, format per la tècnica Carmen Lara, la científica Margarita Orfila i, en representació del Museu de Menorca, Lluís Plantalamor. Totes aquestes persones han estat designades per la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació.

Carmen Lara pertany al Departament de Cultura, Patrimoni i Educació; Margarita Orfila és catedràtica d'Arqueologia de l'època prehistòrica i antiga i actualment desenvolupa el càrrec de professora d'Arqueologia a la Universitat de Granada, i Lluís Plantalamor és el director del Museu de Menorca.

La funció d'aquest grup és elaborar, juntament amb el Servei de Patrimoni Històric, la documentació necessària per presentar la candidatura de Menorca davant l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO).

La Comissió Assessora també està integrada pel Ple, el qual està format per: la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, el seu director insular, un representant dels departaments de Turisme, d'Economia Medi Ambient i Caça, de Mobilitat i Projectes, i d'Ordenació del Territori; un representant de cada un dels grups polítics amb representació al Consell, un representant de cada un dels ajuntaments de Menorca, un representant del Servei de Patrimoni Històric, un dels tècnics del Comitè Tècnic, un representant de la UIB vinculat a la investigació arqueològica, un representant de l'IME, un representant del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears, el director del Museu Municipal de Ciutadella, el director del Museu de Menorca, sengles representants de l'Associació Amics del Museu de Menorca, de la Secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Balears, de l'Associació Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella, del GOB, de l'associació Amics de l'Illa de l'Hospital, de l'Ateneu de Maó, de l'Esglèsia catòlica i d'Ashome, i un representant del món educatiu.

Les funcions del Ple són coordinar i fomentar les actuacions encaminades a sensibilitzar la societat de la importància d'aquesta candidatura, participar en l'elaboració de la documentació i assessorar.

Cronologia
El 25 d'agost de 2009 l'IME va acordar, per unanimitat, demanar al Consell Insular l'inici dels tràmits per sol·licitar davant la UNESCO la declaració dels béns arqueològics de la prehistòria de Menorca com a patrimoni de la humanitat. El Ple del Consell de Menorca, en sessió del 14 d'abril de 2010, aprovà per unanimitat aquesta petició.

En la sessió del Ple del 20 de febrer d'enguany, amb el nou equip de govern insular, es va aprovar el reglament de l'esmentada Comissió Assessora, i ara ja s'ha constituït el Comitè Tècnic. “Des del Consell pensam que aquest projecte és molt important per a Menorca perquè és la nostra obligació valorar el nostre passat i perquè tota la societat es pugui veure beneficiada pel turisme cultural”, explica la consellera Maruja Baíllo.

Maó, 24 de maig de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS