Inici El Consell

Sala de premsa

 
 
23/10/2020
S'inaugura l'exposició: Art en la fragilitat

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca està donant resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 amb tota una sèrie d'accions que s'emmarquen en el programa Rescat Cultural Menorca. Dins aquest programa les arts visuals hi juguen un paper destacat perquè la seva fortalesa proveeix a la població de benestar, gaudi i consol, com bé es va demostrar durant el confinament. L'exposició "Art en la fragilitat" té un doble objectiu: donar suport econòmic als artistes en aquests moments de crisi per ajudar a evitar un desmantellament del sistema de l'art; i donar a conèixer les seves produccions amb relació a quatre aspectes relacionats amb la pandèmia.

22/10/2020
El concurs Beca Talaiòtica 2020 arriba a la seva recta final

Beca Talaòtica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà d’Amics del Museu de Menorca, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i que té com a objectiu donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

21/10/2020
La Presidenta assisteix a l'Assemblea constitutiva de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la FEMP

Aquesta Xarxa d’entitats té per objectiu promoure el coneixement, sensibilització i implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 a les entitats locals estatals, mitjançant la implicació dels diferents actors locals.

     
21/10/2020
Treballs de conservació del Camí de Cavalls duts a terme gràcies a la col·laboració entre l’activitat Camí de Cavalls 360º i el Consell Insular de Menorca

Camí de Cavalls 360º, la volta a Menorca per etapes caminant, corrents o en BTT, va motivar el 2017 el naixement del Projecte per a la Conservació del Camí de Cavalls. Després de mesos de treballs, el tram del camí comprès entre es Alocs i el Pilar ha acollit avui matí la presentació d’una exitosa col·laboració entre sector públic i privat.

21/10/2020
Inici del programa Salut Jove i Cultura

Aquesta setmana s'ha donat a conèixer l'oferta de tallers i activitats complementàries que el Consell Insular ofereix als centres educatius de l'illa pel curs 2020-2021 a través del Programa Jove i Cultura.

20/10/2020
Aprovació del model de teletreball d'aplicació al personal del Consell Insular

El govern del Consell Insular ha aprovat un model propi de teletreball d'aplicació al personal al servei del Consell Insular i els seus organismes autònoms.

20/10/2020
El Consorci de Residus i Energia de Menorca inicia les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Aquest 26 d'octubre s'inicien les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, una vegada es va obtenir la preceptiva llicència d’obres. Aquesta s’havia demorat per la necessitat de disposar d’informe favorable de la Direcció General de Recursos Hídrics, per la proximitat de la instal·lació al torrent.

     
19/10/2020
Les obres de la carretera general es dividiran en tres trams

El Consell Insular avançarà, per tal de poder executar les obres del tram de carretera que va des de Maó fins a Alaior, el seu pagament. Per mor d'això, des de l'equip de Govern es considera que la manera més adient i efectiva, i que permetrà dotar de major agilitat per fer-ho, és subdividir aquest tram en tres parts. La primera part aniria d’Alaior fins passat l’encreuament de l’Argentina, la segona part aniria des de passat l’encreuament de l’Argentina fins passat Rafal Rubí, i la tercera part serà la que arribarà fins a Maó.

19/10/2020
Inici de la instal·lació de noves marquesines per al servei regular de passatgers

A les principals zones turístiques del terme municipal de Ciutadella s’han iniciat les tasques per a la instal·lació d’algunes de les noves marquesines que formaran part del nou paisatge urbà en aquests espais

19/10/2020
Nou taller de dol per a fillets i filletes de 6 a 12 anys

El departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca ha organitzat, un any més, un taller de dol per a fillets i filletes, de 6 a 12 anys, que estan vivint el procés de dol per la mort del pare o la mare, o una persona estimada.

16/10/2020
Es presenta el Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’

El Consell Insular de Menorca es presentà a la convocatòria de Plans de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques amb el projecte ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’ a dins de la categoria de plans de sostenibilitat turística en destins rurals o d’interior i d’espais naturals protegits. Després de posicionar-se com un dels projectes més ben valorats de les Illes Balears, el Govern estatal anuncià, el passat mes de setembre, que es tractava d’un dels plans aprovats pel Govern estatal.

     
15/10/2020
La Gala del Voluntariat Illes Balears 2020 se celebrarà a Menorca

Menorca acollirà aquest any la Gala del Voluntariat de les Illes Balears 2020. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular, Cristina Gómez, i la directora general de Participació i Voluntariat del Govern Balear, Maria Amengual. L’objectiu d’aquesta Gala és donar suport i reconeixement públic a l’acció de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears.

15/10/2020
El Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament d'Alaior acorden un conveni de col·laboració per a la rehabilitació dels accessos al municipi

Aquest matí la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, i l’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, han acordat un conveni de col·laboració per tal de portar a terme la rehabilitació dels accessos des de la carretera general al municip

15/10/2020
Cursa per a tothom dissabte 17 d'octubre a Ciutadella

Després del calendari de curses per a tothom que s'ha desenvolupat aquest estiu durant els mesos de juliol i agost, el pròxim dia 17 d'octubre se celebra a Ciutadella una cursa presencial amb l'objectiu de reviure l'ambient dels darrers 20 anys, on milers de participants han corregut a tots els municipis de Menorca

14/10/2020
Oberta la convocatòria per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca

El Consell Insular de Menorca ha aprovat l’expedient de contractació per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca.

     
09/10/2020
Es presenta el projecte executiu de la residència de la Caserna de Santiago a l’Ajuntament de Maó

La consellera d’Afers Socials i Esports del Govern Balear, Fina Santiago, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el batle de Maó, Héctor Pons, han escenificat avui la signatura del conveni per fer realitat la futura residència de la Caserna de Santiago. La fotografia s’ha produït el mateix dia que la Conselleria ha presentant el projecte executiu a l’Ajuntament de Maó i que demà passarà a exposició pública durant 15 dies.

09/10/2020
Ajuntament, Consell i Govern han signat avui el conveni sobre els usos dels Quarters des Castell

L’Ajuntament d’Es Castell ha acollit avui l’acte de signatura del conveni entre la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament des Castell, l’Institut Balear de l’Habitatge i el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, que estableix els usos -d’interès públic o social- i la titularitat dels quarters Duc de Crillón i Comte de Cifuentes de la plaça de s’Esplanada des Castell, i també del solar del Clot de Santa Anna.

09/10/2020
El Consell celebra la flexibilització de les mesures adoptades per prevenir la propagació de la Covid-19 a Menorca

La Presidenta del Consell Insular Susana Mora, acompanyada pel director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García, i la directora mèdica de l’Hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras, ha anunciat aquest matí les noves mesures de flexibilització aplicades a l’illa de Menorca. Aquest nou anunci arriba 15 dies després de les primeres mesures de flexibilització aplicades pel Govern Balear únicament a l’illa de Menorca.

09/10/2020
El nou expedient de la Menorca Talaiòtica, l’exposició col·lectiva Art en la fragilitat i el Fons Làdico, protagonistes del nou número de la revista Àmbit

La publicació digital del Departament de Cultura ofereix aquest últim trimestre de l’any una interessant entrevista a Cipriano Marín, coordinador del nou expedient de la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Marín és un dels principals experts internacionals en illes i turisme sostenible, i posseeix una llarga trajectòria com a consultor per a la UNESCO i la Comissió Europea. A més, coneix Menorca en profunditat perquè va formar part de l’equip que va treballar en la declaració de Menorca com a reserva de biosfera. Des de l’any 2017, coordina l’extens equip que fa feina per reformular la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

     

Properes convocatòries


Data:
v

21/10/2020Mateniment Camí de Cavalls. Empedrat del camí.Hora: 9.30 h
Lloc: Pàrquing Cala Pilar
Assistents:
- Consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord
- Director Insular de Projectes Sostenibles, Isaac Olives
- Representants empresa Camí de Cavalls 360º, Joan Febrer i Clara Fullana

La durada prevista de la roda de premsa és de dues hores.
Està previst un trajecte en cotxe i caminar un 10-15 minuts fins a arribar a on s'està fent l'actuació.
Cal confirmar assistència a la roda de premsa.
23/10/2020Inauguració d' 'Art en la fragilitat'Hora: 12.00 h
Lloc: Sala d'Audiències del Claustre del Carme
Assistents:
Conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria
Regidora de Cultura de l'ajuntament de Maó, Conxa Juanola
Consultor d'art, Carles Jiménez