Destacat - Borsa sociosanitaris

    
 

Avantprojecte de Pressupost 2022

    
 

Oficina d'Energia 2030

    
 

Cita prèvia

    
 
 
Notícies i actualitat Més notícies
   
28/01/2022
L’Ajuntament de Maó i el Consell Insular aposten per l’eliminació dels plàstics a les instal·lacions esportives

L’Ajuntament de Maó ha instal·lat fonts d’osmosi a diferents instal·lacions esportives al municipi de Maó, amb l’objectiu d’afavorir a la reducció de plàstic, també dins l’àmbit de l’esport. Es tracta d’una acció que ha estat finançada pel Consell Insular de Menorca, en el marc d’un conveni més ampli, en matèria d’autosuficiència energètica i sostenibilitat a les instal·lacions esportives municipals.

28/01/2022
Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan preenvasats, tot i que es podrien adquirir a granel o en envàs retornable, segons un estudi realitzat per la fundació Rezero

Avui ha tingut lloc la presentació de l'estudi “Anàlisi de la producció de residus associada a la cistella estàndard de la compra a Menorca”, que analitza els productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca segons criteris de proximitat, producció ecològica i generació de residus.

27/01/2022
Convocatòria per seleccionar el projecte que representarà Menorca al concurs internacional ‘Food Film Menu 2022’

L’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i la Fundació Foment del Turisme, ha obert la convocatòria per seleccionar el projecte que representarà a Menorca al certamen internacional 'Food Film Menu 2022'.

26/01/2022
Es constitueix la mesa del sector lacti per fer seguiment de l’acord que estableix la pujada del preu de la llet

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el departament d'Economia del Consell de Menorca han constituït aquest dimecres la mesa del sector lacti, integrada per la conselleria, el Consell de Menorca, les tres organitzacions agràries professionals (Unió de Pagesos de Menorca, AGRAME i FAGME), l’Associació de Fabricants i Curadors de Formatge de Menorca, l’Associació Frisona Balear, la DOP Formatge Mahón-Menorca i Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears. La constitució d’aquesta mesa és una de les accions de l’acord intersectorial i interinstitucional per a la posada en marxa i desenvolupament del pla de suport per a la viabilitat, modernització, promoció i comercialització del sector lacti de Menorca (PROVILAC), signat a finals del 2021. L’acord compta amb 16 accions per a l’any 2022 amb l’objectiu de fer front a la crisi de rendibilitat dels ramaders de llet de l’illa.

     
26/01/2022
L’IDI i el Consell de Menorca presenten Reempresa, un programa que fomenta la continuïtat d’empreses a través del relleu en la propietat

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’IDI, i el Consell de Menorca han posat en marxa el programa Reempresa, un model innovador d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han presentat aquest matí la iniciativa a la Fundació Bit d’Alaior. L’acte també ha comptat amb la presència de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i Vicente Cajuso, propietari d’una empresa que s’ha adherit a Reempresa perquè cerca un relleu empresarial.

26/01/2022
Conferència virtual sobre Menorca Talaiòtica a Hispania Nostra

Menorca Talaiòtica centrarà l'1 de febrer, a les 19 h via Zoom, la propera conferència del cicle Hispania Nostra contigo en casa, una iniciativa en línia posada en marxa per Hispania Nostra, associació dedicada a la defensa, promoció i valoració del patrimoni cultural i natural. Oberta a tots els públics, aquesta activitat no té cap cost, però cal inscripció prèvia.

24/01/2022
Canvi de lluminària a les andanes de l’estació d’autobusos de Maó

El canvi de lluminària de les andanes de l’estació d’autobusos de Maó es contempla dins el pla de renovació i millora de les infraestructures del transport públic de passatgers.

21/01/2022
Menorca Smart Sustainable Mobility: mobilitat sostenible, segura, intel·ligent i intermodal

Ens trobem a les primeres etapes d'una transformació gegantina en l'àmbit de la mobilitat. Les noves tecnologies permetran el desenvolupament de nous sistemes de mobilitat més intel·ligents, segurs, nets i inclusius, que convertiran les nostres ciutats i territoris en llocs més saludables on viure.

     
21/01/2022
Menorca suma aquest any més vols amb 10 rutes internacionals

Menorca continua essent una destinació atractiva per als touroperadors i les companyies aèries com ho demostra el fet que, aquest any 2022, l’illa sumarà més vols amb 10 rutes amb aeroports internacionals. Les diferents reunions que l’equip de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i la directora de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, han mantingut al llarg d’aquestes dues jornades a FITUR han servit també per constatar l’aposta ferma de les aerolínees per la destinació, avançant les operacions al mes d’abril.

21/01/2022
Consell i ajuntaments reten homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazi

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l’illa reten homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini amb motiu del Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust (27 de gener). Enguany l’acte es celebrarà al Teatre des Born, el proper dia 28, a partir de les 20 hores.

21/01/2022
Es retorna a la normalitat circulatòria per a l’accés al port de Maó

Les feines de neteja i control del penyal que, el passat mes de desembre, va deixar caure roques de considerable envergadura i altres materials, s’han donat per finalitzades.

20/01/2022
Menorca presenta la campanya turística per a 2022 amb els petits plaers com a reclam

La campanya turística de Menorca per aquest 2022 s'articula entorn dels petits plaers que ofereix l'illa els 365 dies de l'any. Sota el títol "Menorca, por los pequeños placeres", la campanya invita al visitant a descobrir totes aquelles coses senzilles que es poden gaudir a Menorca tot l'any, com ara la gastronomia, el paisatge o el patrimoni cultural. La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, va ser l'encarregada de presentar aquesta campanya a un acte celebrat a l'estand de les Illes Balears en Fitur, juntament amb la resta d'illes.

     
20/01/2022
Menorca Talaiòtica es presenta a FITUR

Menorca Talaiòtica ha centrat l’atenció avui dimecres, 19 de gener, amb la presentació de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO 2022 a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid. La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria; la subdirectora general de gestió i coordinació de béns culturals del Ministeri de Cultura, Pilar Barrero García; i el coordinador de la candidatura, Cipriano Marín, han estat els encarregats de conduir l’acte celebrat aquesta tarda a l’estand de les Illes Balears.

20/01/2022
La presidenta del Consell presenta a FITUR el compromís de sostenibilitat turística de Menorca

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, va participar en la inauguració oficial del fòrum de FITUR #techYsostenibilidad, junt amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés i Javier García Cuenca, president de l’Instituto Tecnológico Hotelero, entitat organitzadora de FITURTECHY 2022. Es tracta d’un dels quatre espais de debat que conformen FITURTECHY 2022, la secció de FITUR dedicada a la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat i de la que Menorca és destinació col·laboradora

20/01/2022
Baleària s’adhereix a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022

L’estand de Baleària a FITUR és l'escenari aquest matí de la signatura de l’acord d’adhesió de l’empresa de transport marítim al mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022. L’acte compta amb la presència de la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i del president de Baleària, Adolfo Utor.

20/01/2022
Cinc ajuntaments de Menorca presenten els seu atractius turístics per a 2022

La sostenibilitat, l’art, el patrimoni històric i cultural o l’oferta gastronòmica són alguns dels atractius turístics que ofereixen els pobles i ciutats de Menorca i que avui van ser presentats per batles i batlesses de l’illa a Fitur.

     
19/01/2022
Josep Juaneda presenta el Camí de Cavalls a FITUR com a insígnia de l’ecoturisme a Menorca

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular, Josep Juaneda, es trasllada aquest dimecres, 19 de gener, a Madrid per a exposar el Camí de Cavalls com atractiu impulsor del turisme respectuós amb l’entorn a FITUR. L’acte tindrà lloc a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a les 18:00 hores.

18/01/2022
Informe de generació d’energia elèctrica del parc eòlic de Milà durant l'any 2021

El Consorci de Residus i Energia de Menorca gestiona el parc eòlic de Milà, instal·lació que es va posar en servei l’any 2004 i que compta amb 4 aerogeneradors de 800 kW de potència unitària.

14/01/2022
Enguany finalitzaran les obres dels 87 HPP que estan en construcció a Menorca

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat de la presidenta del Consell de Menorca Susana Mora i el batle de Maó, Héctor Pons, han visitat les promocions que es troben en aquests moments en construcció al municipi de Maó i que finalitzaran aquest 2022. Són un total de 87 habitatges de protecció pública, repartits en quatre promocions diferents.

14/01/2022
Menorca reforça la seva presència a FITUR 2022 com a destí col·laborador de FITURTECHY i la participació de més municipis

Menorca comptarà amb un espai propi en el sector de la fira turística de Madrid dedicat a la sostenibilitat i la innovació, i serà protagonista en diferents presentacions i debats d’aquest fòrum temàtic.

     
 
Serveis destacats
            
Tauler d'anuncismés anuncis
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ