Joventut


Els objectius i funcions del Servei de Joventut del Consell Insular de Menorca són:

- Promoure les activitats dirigides als joves i a l'associacionisme juvenil a l'illa.
- Promoure les activitats, organitzades pels ajuntaments, dirigides als joves, així com col·laborar amb el manteniment dels punts d'informació juvenil i els casals de joves municipals.
- Regular i supervisar les activitats de temps lliure infantil i juvenil.
- Desenvolupar la reglamentació i la normativa que reguli les diferents competències transferides al CIM en matèria de joventut.
- Mantenir, millorar, gestionar i dinamitzar les instal·lacions juvenils transferides al CIM.
- Desenvolupar les polítiques de joventut i les activitats dirigides als joves amb les actuacions que feim des de l'INJOVE.

Seu del CIMPl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971357026
Fax: 971368216
INJOVEAvinguda Menorca 2, 07703 Maó
Tel.: 971365073
Fax: 971362786
 
Noticies relacionades
 
 
15/10/2021
Torna Som Coolinquiet - Tiquets ja disponibles!

Ja podeu comprar per només 1 euro el tiquet de bus, 110 places, per anar a veure el partit de l'Hestia Menorca d'aquest diumenge 17 d'octubre. La sortida des de Ciutadella serà a les 11.00 h, amb aturades a Ferreries, Es Mercadal i Alaior.

28/09/2021
Escape room al carrer: «El tresor del talaiot»

En el marc del programa de lleure educatiu AlternaNits es durà a terme durant les properes setmanes d’octubre l’activitat Escape Room al carrer «El tresor del talaiot». Aquesta proposta s’adreça a grups de joves i famílies, i es durà a terme a l’entorn urbà dels set municipis menorquins que hi participen.

10/09/2021
El concert "Treu la llengua" es trasllada al Teatre des Born

El concert “Treu la llengua”, que havia de celebrar-se avui vespre a Sa Vinyeta de Ciutadella, canvia aquest escenari a l’aire lliure pel del Teatre des Born, a causa de la possibilitat de pluges fortes ocasionals durant la jornada d’avui.

13/07/2021
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports organitza un Fòrum Jove sobre el canvi climàtic

Aquest cop ho fa en coordinació amb el Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del mateix Consell Insular. Serà la cinquena edició del Fòrum Menorca Illa Jove, en aquest cas orientat a parlar sobre el medi ambient, i més concretament del canvi climàtic.

     
15/06/2021
Aventura XL: Un dia a la mar

El passat dissabte 12 de juny es var dur a terme a la badia de Fornells l’activitat «Aventura XL: Un dia a la mar». Aquesta jornada dedicada als esports nàutics forma part del programa de lleure educatiu AlternaNits que compta amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas del Ministeri de Sanitat i el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

02/06/2021
Ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i a afavorir l’emancipació de les persones joves

Aquest confinament ha tingut conseqüències econòmiques i socials molt negatives per a tots els sectors d'activitat i amb una especial incidència en la joventut en edat laboral, com es reflecteix en el resultat de l'enquesta efectuada a més de 1.700 joves de Menorca, realitzada a instàncies del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports l'any 2020.

24/05/2021
XII festival Menorca Jove

Èxit de participació i assistència al XII Festival Menorca Jove que el passat dissabte, 22 de maig, va tenir lloc a Sant Lluís en el marc del programa AlternaNits que des de l’any 2010 i amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas del Ministeri de Sanitat, duu a terme el Consell Insular de Menorca en col·laboració amb l’INJOVE (Institut de Joventut de Menorca) i tots els ajuntaments de Menorca.

05/05/2021
Arriba la tercera edició del projecte «Un estiu per créixer»

Després de l’èxit social i educatiu que va tenir la segona edició del projecte «Un estiu per créixer» amb més de 370 joves participants, el Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports amb col·laboració del Consell Escolar de Menorca, els centres educatius de Menorca i tots els Ajuntaments de Menorca, n’ha impulsat la tercera edició.

     
04/05/2021
XII Festival Menorca Jove

El proper dissabte 22 de maig es durà a terme al Pla de sa Creu a Sant Lluís el XII Festival Menorca Jove. Aquest esdeveniment forma part del programa de lleure educatiu AlternaNits que compta amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas del Ministeri de Sanitat i el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

20/04/2021
Quinze dies d'intensa activitat! (ALTERNANITS 2019-2020/2021)

Aquests darrers quinze dies el programa ha organitzat un grapat d’activitats per als joves de Menorca. Aprofitant les vacances escolars s’han dut a terme activitats de tota mena en els diferents municipis de l’illa.

23/03/2021
Guia de recursos LGTBI #VisibilitzarLaDiversitat

Des de la responsabilitat de dinamitzar les polítiques en matèria de joventut a Menorca, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular té el compromís de garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i erradicar l’LGTBI-fòbia. Amb aquest objectiu, treballam per proveir la joventut i ciutadania d’un recurs actualitzat específic sobre la realitat LGTBI.

18/03/2021
Escalada al rocòdrom de Sant Lluís (ALTERNANITS 2021)

Aquest cap de setmana és va dur a terme, al rocòdrom de Sant Lluís, el primer taller del programa AlternaNits 2021: Escalada al rocòdrom! Un total de 15 joves, del Punt Jove de Ciutadella, van gaudir de manera totalment gratuïta de l’activitat.

     
12/03/2021
El 2020 en xifres. Resum del Servei d’Informació de l’Institut de la Joventut de Menorca

El resum de l’any 2020 ve marcat per les conseqüències que ha tingut la pandèmia provocada per la COVID-19 arreu del món. Des de l’inici de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el dia 14 de març de 2020, l’activitat desenvolupada per l’Institut de la Joventut de Menorca ha estat condicionada per les mesures sanitàries que s’han hagut d’aplicar a tots els àmbits i que han motivat tot un seguit de canvis tant en la manera de fer feina com en la planificació i realització d’activitats i programes.

12/03/2021
Festival Musical de Talent Jove

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca organitza el primer Festival Musical de Talent Jove que serà retransmès en diferit demà, dissabte 13 de març, a les 19:00h a través del canal oficial del Consell Insular a Youtube

20/01/2021
L’ocupació, eix temàtic del II Fòrum Menorca Illa Jove: L’OCUPACIÓ que volem

El passat 21 de desembre va tenir lloc el I Fòrum Menorca Illa Jove, sota el títol “La Menorca que volem”. La primera sessió va portar-se a terme en línia, i des del departament es valora de forma molt positiva la rebuda i participació. En total, van participar uns 30 joves d’entre 14 a 30 anys.

22/12/2020
Oferta de contracte per l'adquisició d'una furgoneta elèctrica nova per a les instal·lacions juvenils del Consell Insular de Menorca

Els avenços en matèria de mobilitat elèctrica han fet possible que avui en dia sigui factible adquirir vehicles elèctrics per als usos principals del Consell Insular. Després d'haver adquirit els primers vehicles elèctrics, aquesta administració ha comprovat la seva utilitat per part del personal d'aquesta administració i els bons resultats que els vehicles han donat fins ara.

     
18/12/2020
Fòrum Menorca Illa Jove

El Fòrum Menorca Illa Jove és una iniciativa del Consell Insular de Menorca, impulsada a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports. El Fòrum és un espai de participació juvenil on les persones joves, d'entre 14-30 anys, podran expressar les seves inquietuds, interessos i propostes, per tal de crear conjuntament la Menorca dels joves i pels joves.

09/11/2020
Construint espais de participació juvenil: el Consell de la Joventut Insular

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports està treballant per impulsar el Consell de la Joventut Insular. Per portar a terme aquesta acció compta amb un canal de comunicació propi (cjmenorca.joventut@gmail.com) des d’on les entitats juvenils interessades poden contactar per tenir un acompanyament i assessorament per participar en aquest mecanisme i informar-se dels requisits legals per accedir-hi.

02/11/2020
El Consell Insular treu noves línies d'ajuts per a joves de 16 a 30 anys

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, després d'haver realitzat una enquesta on participaren més de 1.700 persones i detectar quines són les principals necessitats dels joves menorquins, treu una bateria d'ajuts per fer front als efectes socioeconòmics de la Covid19.

04/09/2020
2n Concurs Insular de Booktràilers Alternanits Xarxa de Biblioteques, dijous dia 3 de setembre

El passat dijous dia 3 de setembre es va dur a terme a la Biblioteca Pública de Maó l’entrega de premis del 2n Concurs Insular de Booktràilers, dins del programa AlternaNits 2019-2020.

     

Ajuts i subvencions

Ajuts per a la realització d’activitats juvenils i per al manteniment i funcionament de les entitats juvenils de Menorca
L’objecte dels ajuts és donar suport a les entitats juvenils i les entitats prestadores de serveis a la joventut per a la realització d’activitats destinades als joves, la promoció del voluntariat, així com col·laborar amb les despeses de funcionament de les entitats juvenils de Menorca que desenvolupin activitats per als joves durant tot l'any de la convocatòria.

Ajuts als ajuntaments en matèria de serveis d'informació juvenil i d'activitats de dinamització per als joves
Els presents ajuts s'emmarquen en l'exercici de l'activitat de foment que correspon al Consell Insular de Menorca en matèria de joventut. L’objecte dels ajuts és col·laborar amb els ajuntaments en el finançament dels projectes de d'activitats que ofereixen durant tot l'any els serveis d'informació juvenil i els casals de joves a la gent jove. Alhora, l'objecte dels ajuts és fomentar la realització de projectes d'activitats de nova creació de caràcter innovador en matèria de joventut.

Ajuts a les famílies per a finançar la participació a activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que es duguin a terme a Menorca
L'objecte dels ajuts és donar suport a les famílies en situació de necessitat econòmica per a la participació de la infància i Ia joventut a les activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil de Menorca.

Ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada del Covid-19 per a l'any 2021
L'objecte d'aquestes bases és la concessió d’ajuts destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu produïts en la joventut de Menorca a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19 i a impulsar l’autonomia socioeconòmica i l'emancipació residencial de les persones joves.

Gestions i tràmits relacionats

Sol·licitud d'inscripció en el cens d'entitats juvenils i d’entitats prestadores de serveis a la joventut
Aquest tràmit permet sol·licitar la inscripció en el Cens d'Entitats Juvenils i d’Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut.

Sol·licitud d'integració a la Xarxa de serveis d'informació juvenil de Menorca i d'inscripció en el cens
Es tracta d'obtenir la integració d'un servei d'informació juvenil a la xarxa de serveis de Menorca, així com la inscripció en el cens corresponent

Comunicació de realització per a cursos de monitors o directors d'activitats de temps lliure infantil i juvenil
Comunicar la impartició d'un curs de monitores i de monitors o un curs de directores i de directors de temps lliure infantil i juvenil abans de l'inici.

Declaració responsable per a l’inici de l’activitat d’una escola d’educadors/es de temps lliure infantil i juvenil a Menorca
Aquest tràmit permet comunicar al Consell Insular l’inici de l’activitat d’una escola d’educadors/es de temps lliure infantil i juvenil a Menorca.

Sol·licitud d'expedició de carnets i diplomes acreditatius dels títols de monitor/a i/o director/a d'activitats de temps lliure infantil i juvenil
Sol·licitar l'expedició dels carnets i del diplomes de monitores i monitors o de directores i directors de temps lliure.

Sol·licitud de duplicat del títol o carnet de monitor/a i/o director/a d'activitats de temps lliure infantil i juvenil
Sol·licitar un duplicat del carnet i/o sol·licitar un certificat del títol que acrediten haver superat un curs de monitors/es o directors/es d'activitats de temps lliure infantil i juvenil a Menorca.

Presentació de la memòria i la programació general d'activitats de les escoles d'educació en el temps lliure infantil i juvenil
Presentar el resum de les activitats formatives fetes el curs acadèmic anterior i la programació general de les activitats previstes pel curs acadèmic que s'inicia.

Autorització de cessió de dades de les persones inscrites en el registre de diplomes d’educació en el temps lliure infantil i juvenil a les entitats o empreses que organitzen activitats d’educació en el temps lliure
Aquest tràmit autoritza el Consell Insular de Menorca a informar que una persona està en possessió del títol de monitor/a i/o director/a de temps lliure infantil i juvenil i de les seves dades de contacte a les entitats o empreses que vulguin comptar amb personal per dur a terme activitats de temps lliure.

Petició de dades de les persones inscrites en el Registre de diplomes d’educació en el temps lliure infantil i juvenil per part d’entitats o empreses que organitzen activitats d’educació en el temps lliure
Aquest tràmit permet sol·licitar al Consell Insular de Menorca la relació de persones que estan en possessió del títol de monitor/a i/o director/a de temps lliure infantil i juvenil i han autoritzat expressament la cessió de les seves dades de contacte a entitats i empreses que necessiten personal per organitzar activitats de temps lliure infantil i juvenil.

Declaració responsable per a la realització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil
Aquest tràmit permet presentar una declaració responsable per comunicar l'inici de qualsevol activitat de temps lliure infantil i juvenil que es desenvolupi a Menorca.

Declaració responsable per a la comunicació d’activitat continuada sense grup estable de persones participants dels casals i centres infantils i juvenils
Aquest tràmit permet presentar una declaració responsable per comunicar l'inici d'activitats continuades amb menors d’edat que formin part de la programació periòdica de moviments o casals i centres infantils i juvenils i que no tenen un grup estable de participants, atès que la inscripció està oberta de manera permanent.

Sol·licitud d'admissió al Consell de la Joventut de Menorca
Aquest tràmit permet a les entitats interessades en formar part del Consell de la Joventut de Menorca (CJM) presentar una sol·licitud perquè es reconegui el seu dret a designar representants a aquest CJM.

Presentació del resum anual d’activitats de les entitats inscrites en el cens d'entitats juvenils i d’entitats prestadores de serveis a la joventut
Aquest tràmit permet a una entitat inscrita en el cens d'entitats juvenils i d’entitats prestadores de serveis a la joventut presentar la descripció de totes les activitats fetes l'any anterior i manifestar que continua complint els requisits per continuar inscrita en el cens.

Consulta del Cens d'Escoles d'Educació de temps lliure infantil i juvenil de Menorca
El Consell Insular de Menorca inscriu les escoles d'educació de temsp lliure infantil i juveni de Menorca en el Cens, que té per objecte verificar el compliment dels requisits necessaris per dur a terme l'activitat. (actualitzat el febrer de 2021).

Declaració responsable per la posada en marxa i el funcionament d’una instal·lació juvenil a Menorca
Aquest tràmit permet comunicar al Consell Insular la posada en marxa i el funcionament d’una instal·lació juvenil a Menorca.

Comunicació de modificacions de l'activitat d'una escola de formació
Comunicar qualsevol canvi que es produeixi en l'activitat d'una escola de formació de temps lliure infantil i juvenil.

Activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil reconegudes pel Consell Insular de Menorca d'acord al Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut
Les persones o entitats organitzadores de les activitats puntuals de temps lliure que consten en el quadre d'activitats reconegudes pel Consell Insular, han presentat al Consell Insular una declaració responsable on declaren que l’activitat compleix els requisits que estableixen la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, i el Decret 23/2018 de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei integral de joventut, i que disposen de la documentació i dels requisits legalment establerts. També han aportat la relació de les persones que integren l’equip dirigent de l’activitat.

Gestions i tràmits relacionats

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ