Medi Ambient


 
 
 

Oficina d'Energia 2030

  
 

Marca Menorca Reserva de Biosfera

  


Seu del CIMPl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971356251
Fax: 971368216
 
Noticies relacionades
 
 
20/09/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca, en col·laboració amb Ecoembes i Ecovidrio, organitzen una campanya per fomentar el reciclatge.

Sota el títol “La R Sempre Present”, es posa en marxa una nova campanya de sensibilització en matèria de residus i que es realitzarà durant el tercer quadrimestre de 2021. El principal objectiu d’aquesta campanya és informar sobre la necessitat de prevenir, reutilitzar i reciclar els residus generats a l’illa de Menorca, en concret de les fraccions: envasos lleugers, paper/cartó i vidre.

25/08/2021
«Més Mar, Més Vida» el decàleg de bones pràtiques de navegació

El Consell Insular de Menorca, en el marc del projecte MAREBI i en col·laboració amb l’Associació Menorquina d’Empreses Nàutiques (ASMEN), ha reeditat el decàleg de bones pràctiques de navegació «Més Mar, Més vida».

16/08/2021
El Consell Insular rebrà 755.383 € del Govern estatal per a la Reserva de Biosfera de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquest matí amb la ministra per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, a l’illa del Llatzeret per tractar sobre polítiques de gestió sostenible. L’han acompanyada el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, el conseller del Govern balear, Miquel Company, la directora insular de l’Estat i els alcaldes de Menorca.

13/08/2021
Surten a licitació les obres d’instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques a aparcaments públics de Menorca

Avui s’ha publicat a la Plataforma de contractació de l’Estat, la licitació del contracte d’obres per a la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques a aparcaments públics dels municipis de Ferreries, Es Migjorn Gran, Es Mercadal, Alaior, Sant Lluís i Es Castell, per un import de 2.665.613,77€ (abans d’impostos), és a dir, 3.225.392,67 € d’import total. El termini per presentar les ofertes per part de les empreses acaba el dia 27 d’agost.

     
12/08/2021
Neix el 'Premi Biosfera' de curt documental divulgatiu de les reserves de la biosfera

El festival de Cinema i Fotografia documental de Menorca en col·laboració de Menorca Reserva de la Biosfera, convoquen un premi al millor curt divulgatiu per difondre i valorar i conèixer experiències, hàbitats, persones que treballen per la conservació de la biodiversitat, en projectes innovadors de desenvolupament sostenible,etc… per aprendre i divulgar les experiències de cada una d’aquestes. En aquesta primera edició del concurs fa una crida a les reserves la biosfera de l’estat espanyol.

27/07/2021
El conseller de Medi Ambient, Josep Juaneda, es reunirà amb el responsable de Costes a Menorca per tractar el manteniment del sistema dunar de les platges

Després de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació respecte a la retallada en el pressupost per a la demarcació de costes de les Illes Balears, el Departament de Medi ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha sol·licitat una reunió amb el responsable de la demarcació de costes a Menorca per demanar informació en relació a aquest tema.

23/07/2021
Menorca consolida la seva aposta per les renovables amb sis projectes finançats pel SOLBAL 2

Aquest matí el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha acompanyat al vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, a la visita del parc fotovoltaic de Trepuconet.

23/07/2021
S'obre la convocatòria d'ajuts per a estudis i investigacions a la Reserva de Biosfera de Menorca per l'any 2021

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha obert la convocatòria anual per a la realització d'estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca. Aquests ajuts es concedeixen a projectes de recerca que contribueixin a millorar el coneixement científic de la Reserva de Biosfera de Menorca. L'objectiu principal de les beques és servir de suport en els treballs de conservació, recuperació i gestió del medi natural.

     
16/07/2021
Presentació del concurs de fotografia nocturna Menorca Starlight 2021

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració del Fotoclub del Cercle Artístic, promou el primer concurs fotogràfic Menorca Starlight.

13/07/2021
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports organitza un Fòrum Jove sobre el canvi climàtic

Aquest cop ho fa en coordinació amb el Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del mateix Consell Insular. Serà la cinquena edició del Fòrum Menorca Illa Jove, en aquest cas orientat a parlar sobre el medi ambient, i més concretament del canvi climàtic.

07/07/2021
Taller de consum energètic a les llars vulnerables i taula rodona sobre la factura de la llum

Aquest divendres 9 de juliol s'ofereixen dos actes formatius sobre el consum d'energia als habitatges i la possible reducció d'aquest consum i de la corresponent factura de la llum amb les perspectives social i mediambiental.

07/07/2021
El sector hostaler de l'illa inicia la campanya estival de reciclatge de vidre Banderes Verdes

El Consorci de Residus i Energia, format pel Consell Insular de Menorca i els 8 ajuntaments de l'illa; i Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, llancen una nova edició del Moviment Banderes Verdes, la iniciativa que té com a objectiu guardonar l'esforç d'establiments hostalers i l'activisme dels municipis costaners en la recollida selectiva de vidre durant els mesos d'estiu.

     
01/07/2021
El Consell de Menorca i els ajuntaments de Palma i Eivissa impulsen la rehabilitació energètica de 3.000 habitatges amb un projecte pioner estalonat per la UE

El projecte REGENERATE presentat el passat setembre de manera conjunta pel Consell de Menorca i els ajuntaments de Palma i Eivissa, amb l'objectiu d'incentivar la rehabilitació privada d'habitatges per millorar la seva eficiència energètica i el confort dels seus habitants, ha rebut una molt bona qualificació (14 punts sobre 15) i prop de 2 milions d'euros de subvenció europea i ja ha començat a caminar aquesta setmana amb unes jornades tècniques a Maó, per compartir les estratègies a desenvolupar.

30/06/2021
Avança el Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’

Menorca es vol consolidar com un referent en matèria de turisme sostenible i avança en el seu Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’ per aconseguir-ho. La darrera de les convocatòries de contractació publicades ha estat la del disseny de la xarxa de rutes marítimes, de la qual s’espera que la contractació es faci a finals del mes de juliol.

25/06/2021
El Consell Insular de Menorca fa públic el contingut de l'esborrany de la Llei de Reserva de Biosfera de cara a obrir un període per rebre aportacions des de col·lectius i persones interessades

El Consell Insular ha presentat avui l'esborrany de l'avantprojecte de la futura Llei de Menorca Reserva de Biosfera. S'obre ara un període per rebre aportacions a la mateixa, i s'habilita un espai al web de la Reserva de Biosfera de Menorca, on apareix el text complert de la proposta, per a què tota persona interessada pugui expressar les seves aportacions fins al 31 de juliol. De la mateixa manera, es té previst remetre el document als òrgans de governança i consultius de què disposa la Reserva de Biosfera, la Junta de Batles i Batlesses, el Consell Social i el Consell Científic, de cara a què totes les persones i entitats que els integren puguin analitzar-ne el contingut i fer arribar les aportacions que considerin.

07/06/2021
Maite Salord presenta l'Estratègia Menorca 2030 al Senat

La vicepresidenta i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha presentat l'Estratègia Menorca 2030, full de ruta per a la descarbonització del sistema energètic de l’illa, a la Comissió de Transició Energètica del Senat.

     
04/06/2021
La vicepresidenta del Consell, Maite Salord, presentarà l'Estratègia Menorca 2030 al Senat

La vicepresidenta i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, participarà el dilluns, 7 de juny, a les 12h en la Comissió de Transició Ecològica del Senat per a presentar l'Estratègia Menorca 2030 i exposar la transformació energètica de l'illa.

02/06/2021
Radiografia de sostenibilitat de 4 illes espanyoles

L'objectiu principal d'aquest projecte és realitzar una comparació dinàmica de les illes de Fuerteventura, Eivissa, Lanzarote i Menorca a través de l'anàlisi de les seves evolucions en una sèrie d'indicadors de sostenibilitat. Per a això, s'ha creat un sistema de 98 indicadors distribuïts en 7 blocs (població, economia i ocupació, societat, territori i biodiversitat, transport i mobilitat, turisme i vectors ambientals) amb dades històriques de les quatre illes, que en molts casos transcendeixen els últims 20 anys.

31/05/2021
Tret de sortida a les accions de divulgació marina del projecte MAREBI

El Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dilluns dia 31 una sèrie d’accions de divulgació que formen part del projecte de conservació marina MAREBI. Així, es dona el tret de sortida a una programació d’activitats que té com a objectiu apropar el mar a tota la societat, a través de xerrades, projeccions de documentals i activitats educatives per a les escoles.

21/05/2021
Menorca obté el 'Premi a les Bones Pràctiques pel Clima' de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per l'Estratègia Menorca 2030

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha atorgat aquest matí a Madrid al Consell Insular de Menorca el premi a les Bones Pràctiques pel Clima en la categoria de "Transició energètica, regeneració i renovació urbana" en reconeixement a l'Estratègia Menorca 2030. Full de ruta per a la descarbonització de l'illa" amb la qual Menorca aborda la transició energètica.

     
Destacats