Medi Ambient


Seu del CIMPl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971356251
Fax: 971368216
 
Noticies relacionades
 
 
24/02/2021
Consulta pública prèvia a la redacció del reglament de senyalització de camins

D’acord amb el previst a l'article 35 de la llei 13/2018 de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca, el Consell Insular de Menorca ha d'elaborar una normativa única de senyalització que incorpora estàndards estètics, materials admesos, dimensions així com criteris de senyalització.

22/02/2021
Es publica l'informe anual sobre l'ús de platges a les Reserva de Biosfera de Menorca durant l'any 2020

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera, amb l'assessorament de l'OBSAM, realitza anualment un control de l'ús públic de les platges de Menorca durant la temporada estival. Aquest control s'ha dut a terme mitjançant l'obtenció diària del nombre d'usuaris a les platges i del nombre d'embarcacions. Els recomptes s'han realitzat a les 54 platges més importants des de mitjans del mes de juliol de 2020 fins a finals de setembre. Amb aquesta actuació es disposa del nombre d'usuaris i d'embarcacions cada 15 dies per a cadascuna d'aquestes platges.

18/02/2021
Mar Blava recorrerà la sentència del suprem que avala pròrrogues d'explotació petroliera en zones protegides, sense avaluació d'impacte ambiental

Aliança Mar Blava, de la qual el Consell Insular de Menorca en forma part, lamenta profundament que el Tribunal Suprem hagi desestimat el seu recurs per anul·lar la segona pròrroga de la concessió d'explotació petroliera anomenada "Casablanca", a l'haver estat concedida sense la preceptiva avaluació ambiental prèvia.

16/02/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca rep per cinquè any consecutiu la màxima distinció d'ASPAPEL en gestió i recollida separada de paper i cartó

Durant l’esdeveniment virtual, a causa de la pandèmia, l’obertura de la qual ha anat a càrrec de la presidenta d’ASPAPEL i la cloenda a càrrec del Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, s’ha fet entrega del guardó de tres “Pajaritas Azules” al Consorci de Residus i Energia de Menorca, com a reconeixement a la planificació del seu servei de recollida, la dotació de contenidors, la conscienciació ciutadana i la traçabilitat del material recuperat.

     
11/02/2021
Presentació del manual de senyalització per la xarxa de camins i rutes senderites de Menorca

El Consell Insular de Menorca a través del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera ha elaborat un Manual de senyalització de la xarxa de camins i rutes senderistes de Menorca.

05/02/2021
Menorca participa amb Màlaga i Pamplona en un taller sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana

El Consell Insular de Menorca representat per la Directora Insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando, amb el suport de Rafa Muñoz, tècnic del Consorci de Residus i Energia de Menorca, ha participat activament al taller estatal sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana realitzat aquest 3 de febrer i organitzat per la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i el Ministeri per la transició ecològica i el repte demogràfic. Entre els assistents ha destacat la participació de la Subdirectora General de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Ángela de la Cruz, sobre la vinculació precisament de l’Agenda Urbana Espanyola amb els reptes del canvi climàtic.

26/01/2021
L'Agència Menorca Reserva de Biosfera finança cinc projectes relacionats amb la investigació ambiental a la Reserva de Biosfera de Menorca

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha publicat la resolució de la segona convocatòria de beques anuals que es concedeixen a projectes destinats a la investigació científica a la Reserva de Biosfera. La convocatòria contemplava un total de 25.000 € amb un import màxim de 5.000 € per sol·licitud i donava prioritat a línies concretes d'investigació establertes d'acord amb les necessitats específiques detectades a la Reserva de Biosfera de Menorca en el seu Pla d'Acció.

21/01/2021
“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca: “El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”.

     
21/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Durant la primera quinzena d’aquest mes de gener han finalitzat les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, actuacions que s’havien iniciat a finals d’octubre de l’any passat.

18/01/2021
Publicada l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l’illa

El document de l’Estratègia Menorca 2030, aprovada pel ple del Consell Insular el mes d’abril de 2019, s’ha maquetat en un llibre que ja es pot consultar online a través de la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. La primera edició del llibre ha estat publicada en castellà i pròximament també serà publicat en català i en anglès.

15/01/2021
Projectes seleccionats en la convocatòria de "Mitigació de l'impacte de la pandèmia Covid-19 en reserves de biosfera insulars i costaneres"

Per tal de fomentar les reserves insulars i costaneres com a llocs en què s'apliquen solucions innovadores en resposta a la pandèmia, la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Costaneres (WNICBR) va llançar una convocatòria de projectes destinats a mitigar l'impacte de la pandèmia Covid-19 en aquests territoris. Es poden atorgar fins a quatre projectes amb un import màxim de 15.000 dòlars cadascun, per a ser executats abans del final de 2021.

14/01/2021
Inici de les obres de la cel·la 2 de l’ampliació de l’abocador de Milà II

Dia 12 de gener de 2021 s’ha duit a terme l’acta de comprovació de replanteig de les obres del projecte constructiu de la cel·la 2, amb la qual cosa aquestes poden iniciar-se formalment. L’actuació forma part de les previsions incloses al pla director sectorial de prevenció i gestió dels residus no perillosos de Menorca, aprovat definitivament el juny de 2020.

     
12/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de l’enllumenat públic de diverses urbanitzacions

Durant l’any 2020 s’han renovat les instal·lacions d’enllumenat públic de les urbanitzacions de Punta Prima i s’Algar a Sant Lluís; la de Son Vilar as Castell, les de Son Parc i Coves Noves as Mercadal i la de Sant Tomàs as Migjorn Gran. L’objectiu d’aquestes actuacions és millorar l’eficiència energètica i disminuir la contaminació lumínica per complir amb el reglament de protecció del medi nocturn de Menorca.

11/01/2021
Informe de generació d’energia elèctrica durant l’any 2020 del parc eòlic de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca gestiona el parc eòlic de Milà, instal·lació que es va posar en servei l’any 2004 i que compta amb 4 aerogeneradors de 800 kW de potència unitària.

18/12/2020
Informe favorable a la planta de tractament de lixiviats de l'àrea de gestió de residus de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca va presentar una proposta d’adequació del sistema de tractament de lixiviats a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà, infraestructura reflectida també al Pla Director Sectorial de Prevenció i Gestió de Residus No Perillosos de Menorca 2019-2025.

03/12/2020
La Reserva de Biosfera de Menorca rep l'aprovació del projecte MAREBI per impulsar 10 accions de conservació i divulgació del medi marí a l'illa

Les illes Balears constitueixen una de les regions amb major nombre de turistes a l'àrea mediterrània. Per la seva banda, l'illa de Menorca és Reserva de Biosfera de la UNESCO des de l'any 1993, i durant l'any 2019 ha ampliat la seva superfície marina fins convertir-se en la Reserva de Biosfera amb major àrea marina de la Mediterrània. Les reserves de biosfera representen una oportunitat excel·lent per exercir un paper actiu com a llocs d'aprenentatge sobre el desenvolupament sostenible.

     
30/11/2020
En marxa el model de governança de la Reserva de Biosfera

El 2019 va marcar una fita per a la Reserva de Biosfera de Menorca. El mes de febrer va ser aprovat el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera (2019-2025), al juny el programa MaB de la UNESCO va ampliar la seva delimitació incloent l'espai marí, i el mes de novembre es van aprovar els nous estatuts de l'Agència, que reforcen el seu caràcter transversal, la doten de nous òrgans de govern i un nou model de governança.

27/11/2020
Objectius i fites del Pla de Prevenció i Gestió de Residus de Menorca

En la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Consell Insular i el Consorci de Residus i Energia de Menorca desgranen alguns dels objectius principals del Pla fins a 2025

24/11/2020
Investigadors de la UIB troben 71 espècies de papallons nocturns que no havien estat citats abans a Menorca

Un estudi de la UIB ha trobat 71 espècies de papallons nocturns que no havien estat citats abans a Menorca. La investigació ha tingut lloc entre els mesos de juny i novembre d'enguany, i ha comportat 9 campanyes de mostreig que han servit per a millorar el coneixement de la diversitat de papallons nocturns que habiten l'illa de Menorca en el marc del projecte COLIAS.

20/11/2020
Celebració de la 3a edició de la conferència internacional sobre «Pol·lució per plàstics, de macroplàstics a nanoplàstics: MICRO 2020» amb el patrocini de la UNESCO

La tercera edició de la conferència internacional sobre 'Pol·lució per plàstics, de macroplàtics a nanoplàstics: MICRO 2020 ', se celebrarà del 23 al 27 de novembre de 2020 amb el títol "Microplàstics: coneixement i responsabilitats". Lanzarote acollirà, com les edicions anteriors, aquest esdeveniment que en aquesta ocasió tindrà un format essencialment en línia: https://micro2020.sciencesconf.org

     
Destacats