Atenció a les Persones amb Discapacitat


Els objectius i funcions del Servei de Atenció a les Persones amb Discapacitat són:

- Atendre les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica, física i sensorial, potenciar les seves capacitats cognitives i relacionals, millorar llur autonomia i integració social, i prestar serveis de suport a les seves famílies.
- Gestionar els recursos següents:
Residències: Atenció integral per a persones amb discapacitat intel·lectual amb diferents graus de dependència.
Centre de dia: Actuacions educativo-assistencials amb persones amb discapacitat intel·lectual i/o física altament dependents.
Programa de suport individual i familiar: Suport, orientació i formació per a persones amb discapacitat dels centres i les seves famílies. Inclou unitats de respir.
Taller d'autonomia: Actuacions dirigides a persones amb discapacitat de baix grau perquè puguin dur a terme una vida al més autònoma i normalitzada possible.

Correu electrònic: sapd@cime.es
Trepucó Ic. Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó
Tel.: 971369730
Trepucó IIc. Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó
Tel.: 971369730
 
Noticies relacionades
 
 
09/02/2021
Vacunat el col·lectiu de persones dels dispositius d'habitatges de Fundació de discapacitats

Tal i com estava previst, el Pla de vacunació contra la Covid19 ha prioritzat el col·lectiu de persones amb diversitat funcional dels serveis d’habitatges de la Fundació per a Persones amb Discapacitat.

25/01/2021
Fundació ofereix un nou local a Ciutadella per a Rehabilitació i Fisioteràpia

L’entitat Coordinadora de persones amb discapacitat ha cedit a la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca un local a Ciutadella per a desenvolupar sessions de Rehabilitació i Fisioteràpia, a l’Avinguda Palma de Mallorca 10.

21/01/2021
Suspeses les Jornades 2021 de Malalties Minoritàries

La Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca ha cancel·lat definitivament l’edició 2021 de les Jornades de Malalties Minoritàries que organitza anualment des de l’any 2012.

24/12/2020
La Fundació aprova el pressupost 2021 amb un augment de 800.000 €

El Patronat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha aprovat el seu pressupost pel 2021 amb un augment de 800.000 euros. Aquesta partida, aportació directa del Consell Insular de Menorca, respon a la situació extraordinària actual i a l’aplicació del conveni de la Xarxa de Salut Mental. El total de les partides, suma 7.199.304,04 euros, dels quals 5.273.210,12 .- € responen als serveis assistencials (places concertades) i 1.926.093,93 .- € als Centres Especials d’Ocupació (Eco Verd, Lligall Art Gràfic, Social Càtering i Eco Plagues).

  
18/12/2020
El Consell Insular concedeix 141 ajudes a persones majors o amb discapacitat

El passat mes d’agost, el departament de Benestar Social va obrir la convocatòria anual per a la concessió d’ajuts econòmics individuals adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida.

03/12/2020
S’avança amb el projecte ‘Menorca per a tots’, una aposta pel turisme accessible i inclusiu

Les persones amb discapacitat i de tercera edat són els principals públics demandants d’accessibilitat universal. Ambdós públics tendeixen a l’alça, en una societat en màxims històrics d’envelliment. Per aquest motiu, durant els últims mesos el Consell Insular, la Fundació Foment del Turisme (FFTM), i la Fundació per a Persones amb Discapacitat (FPDM), treballen de manera conjunta per un pla de turisme accessible i inclusiu anomenat ‘Menorca per a tots’.

24/11/2020
El Consell Insular instal·la màquines purificadores d’aire als centres residencials

Els centres residencials del Consell Insular compten a partir d’ara amb màquines purificadores per millorar la qualitat de l’aire i reforçar les mesures contra la Covid-19

27/08/2020
El Consell Insular reforça el personal dels serveis assistencials

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca és conscient que, tot i haver superat la primera fase aguda de la pandèmia, s’han de mantenir aquelles conductes que es van acreditar eficaces en la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, s’ha posat especial èmfasi a tots aquells serveis que donen cobertura als col·lectius més vulnerables que depenen actualment del departament de Benestar Social.

  

Gestions, tràmits i programes relacionats

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ