Atenció a les Persones amb Discapacitat


Els objectius i funcions del Servei de Atenció a les Persones amb Discapacitat són:

- Atendre les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica, física i sensorial, potenciar les seves capacitats cognitives i relacionals, millorar llur autonomia i integració social, i prestar serveis de suport a les seves famílies.
- Gestionar els recursos següents:
Residències: Atenció integral per a persones amb discapacitat intel·lectual amb diferents graus de dependència.
Centre de dia: Actuacions educativo-assistencials amb persones amb discapacitat intel·lectual i/o física altament dependents.
Programa de suport individual i familiar: Suport, orientació i formació per a persones amb discapacitat dels centres i les seves famílies. Inclou unitats de respir.
Taller d'autonomia: Actuacions dirigides a persones amb discapacitat de baix grau perquè puguin dur a terme una vida al més autònoma i normalitzada possible.

Correu electrònic: sapd@cime.es
Trepucó Ic. Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó
Tel.: 971369730
Trepucó IIc. Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó
Tel.: 971369730
 
Noticies relacionades
 
 
17/06/2021
La Fundació aprova el comptes anuals amb un superàvit de 87.710,54 euros

El Patronat de la Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca va aprovar ahir la Memòria econòmica i comptes anuals 2020, amb un superàvit consolidat de 87.710,54 euros. El resultat de l’exercici ha estat positiu, tot i que s’ha de diferenciar l’activitat pròpia dels serveis d’atenció a persones amb diversitat funcional que ha enregistrat un dèficit de 7.046,27 euros, i l’agregat de les activitats econòmiques dels centres especials de treball (centre de jardineria, càtering social i la impremta) que situa un superàvit final de 87.710,54 euros.

06/05/2021
El Consell Insular destina 300.000 € a la Fundació per a persones amb Discapacitat per a la dotació d’equipaments

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, destina 300.000€ a la Fundació per a persones amb Discapacitat per poder fer front a les despeses del 2021 derivades d’inversió en infraestructures i equipaments necessàries per a la creació i manteniment dels serveis destinats a atendre aquest col·lectiu.

28/04/2021
Menorca avança en el projecte de foment de l’accessibilitat universal, capdavanter a les Illes Balears, que compta amb el suport del Govern

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, s’han reunit avui amb entitats de l’àmbit de la discapacitat per avaluar l’actual situació i els avenços fets en el desenvolupament del projecte «Foment de l’accessibilitat universal a Menorca».

27/04/2021
El Consell Insular cedeix temporalment l’oficina de Vasallo al Servei d’atenció a persones sordes

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, cedeix de forma temporal i gratuïta a la Fundació per a Persones amb Discapacitat, l’oficina ubicada al carrer Vasallo, 33B de Maó, per prestar el Servei d’atenció a persones sordes fins que puguin tornar al seu local habitual ubicat al carrer Santa Rita, 22, d’Alaior.

    
30/03/2021
Memòria Fundació 2020

La Consellera de Benestar Social i Vice-Presidenta 1ª de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, Bàrbara Torrent, la Directora Tècnica, Cristina Fernández i Orestes Carreras com a representant de les entitats membres, han presentat la Memòria d’Activitats 2020. Torrent, ha destacat l’esforç de reorganització en totes les àrees de gestió directa durant la pandèmia, facilitant la marxa dels centres i serveis. Més de 1500 persones d’atenció directe i 2600 atencions posen de relleu una xifra que va augment any rere any. Els serveis socials són la xarxa de seguretat per a la ciutadania més vulnerable i representen la primera línia dels sistema del benestar.

15/03/2021
Jornades formatives per a gestors turístics sobre accessibilitat a Menorca

La Fundació Foment del Turisme (FFTM) i la Fundació de Discapacitats de Menorca (FPDM) han organitzat les primeres Jornades formatives per a gestors turístics sobre accessibilitat a Menorca. Aquesta acció s’emmarca a dins del pla de turisme accessible i inclusiu anomenat ‘Menorca per a tots’

10/03/2021
Mònica Planella, nova directora administrativa de la Fundació per a Persones amb Discapacitat

El Patronat de la Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca aprovarà avui dimecres la contractació de la nova Directora Administrativa, Mònica Planella Alfonso. Tanca així la convocatòria pública que va iniciar el passat mes d’octubre, procés que ha comptat amb una llista definitiva de 5 persones admeses a concurs.

08/03/2021
Vacunat el personal del Servei de Transport Adaptat i del CP Carlos Mir

Avui divendres ha rebut el torn de vacunes el personal del Servei Insular de Transport Adaptat i del CP Carlos Mir de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca.

    
09/02/2021
Vacunat el col·lectiu de persones dels dispositius d'habitatges de Fundació de discapacitats

Tal i com estava previst, el Pla de vacunació contra la Covid19 ha prioritzat el col·lectiu de persones amb diversitat funcional dels serveis d’habitatges de la Fundació per a Persones amb Discapacitat.

25/01/2021
Fundació ofereix un nou local a Ciutadella per a Rehabilitació i Fisioteràpia

L’entitat Coordinadora de persones amb discapacitat ha cedit a la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca un local a Ciutadella per a desenvolupar sessions de Rehabilitació i Fisioteràpia, a l’Avinguda Palma de Mallorca 10.

21/01/2021
Suspeses les Jornades 2021 de Malalties Minoritàries

La Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca ha cancel·lat definitivament l’edició 2021 de les Jornades de Malalties Minoritàries que organitza anualment des de l’any 2012.

24/12/2020
La Fundació aprova el pressupost 2021 amb un augment de 800.000 €

El Patronat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha aprovat el seu pressupost pel 2021 amb un augment de 800.000 euros. Aquesta partida, aportació directa del Consell Insular de Menorca, respon a la situació extraordinària actual i a l’aplicació del conveni de la Xarxa de Salut Mental. El total de les partides, suma 7.199.304,04 euros, dels quals 5.273.210,12 .- € responen als serveis assistencials (places concertades) i 1.926.093,93 .- € als Centres Especials d’Ocupació (Eco Verd, Lligall Art Gràfic, Social Càtering i Eco Plagues).

    
18/12/2020
El Consell Insular concedeix 141 ajudes a persones majors o amb discapacitat

El passat mes d’agost, el departament de Benestar Social va obrir la convocatòria anual per a la concessió d’ajuts econòmics individuals adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida.

03/12/2020
S’avança amb el projecte ‘Menorca per a tots’, una aposta pel turisme accessible i inclusiu

Les persones amb discapacitat i de tercera edat són els principals públics demandants d’accessibilitat universal. Ambdós públics tendeixen a l’alça, en una societat en màxims històrics d’envelliment. Per aquest motiu, durant els últims mesos el Consell Insular, la Fundació Foment del Turisme (FFTM), i la Fundació per a Persones amb Discapacitat (FPDM), treballen de manera conjunta per un pla de turisme accessible i inclusiu anomenat ‘Menorca per a tots’.

24/11/2020
El Consell Insular instal·la màquines purificadores d’aire als centres residencials

Els centres residencials del Consell Insular compten a partir d’ara amb màquines purificadores per millorar la qualitat de l’aire i reforçar les mesures contra la Covid-19

27/08/2020
El Consell Insular reforça el personal dels serveis assistencials

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca és conscient que, tot i haver superat la primera fase aguda de la pandèmia, s’han de mantenir aquelles conductes que es van acreditar eficaces en la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, s’ha posat especial èmfasi a tots aquells serveis que donen cobertura als col·lectius més vulnerables que depenen actualment del departament de Benestar Social.

    

Gestions, tràmits i programes relacionats

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ