Departaments > Economia i Territori

Direcció Insular d’Ordenació Turística

Gestionarà els serveis d’ordenació turística, inclòs el Pla d'Intervenció en àmbits turístics.
Ordenació Turística

El Servei d'Ordenació Turística s'ocupa de les tasques compreses en les següents àrees temàtiques:oferta de restauració, hotels, apartaments, habitatges turístics de vacances, empresaris d'habitatges turístics vacances, comercialitzadors d estades turístiques, agències de viatge, guies turístics i expedients sancionadors. Els seus objectius i funcions són:

- Concedir les autoritzacions o habilitacions administratives de les empreses turístiques i persones físiques o jurídiques que es dediquen de manera professional a la prestació de serveis en l'àmbit de les activitats turístiques; serveis d'allotjament; activitats de mediació o d'organització de serveis turístics; serveis de restauració; serveis d'informació, orientació o assistència a grups de persones en excursions, i comercialització d'estades turístiques en habitatges.
- Autoritzar noves places turístiques sota els paràmetres de qualitat establerts, aplicant les directrius per al creixement de les zones turístiques que s'estableixen en el Pla territorial insular.
- Gestionar el Registre insular d'empreses, activitats i establiments turístics de Menorca, en què s'inscriuen les empreses turístiques i els establiments turístics un cop han obtingut l'autorització d'obertura corresponent.
- Exercir la funció inspectora i sancionadora en matèria de turisme, vetllant pel compliment de la llei i les disposicions que la complementen i despleguen.

 Seu del CIM
Pl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971360879
Fax: 971368216

Gestions, tràmits i programes relacionats

 
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS