Departaments > Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports

Direcció Insular d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports

Gestionarà els serveis de joventut i lleure, formació per a l’ocupació, orientació laboral i el servei de tutorització per a persones emprenedores i col·lectius vulnerables. Així mateix, gestionarà les actuacions que es duguin a terme en matèria de projectes d'innovació i noves tecnologies.
Artesania

La principal funció és fomentar i dignificar l'artesania de Menorca i incloure-la, cada vegada més, dins l'economia de l'illa. Col·laborar amb el Centre Artesanal de Menorca, promocionar els artesans i l’artesania, tant de creació, com tradicional, com agroalimentària. Ajuts econòmics als artesans per assistència a fires. Un premi d’artesania anual per fomentar la creació de qualitat. Entrar l’artesania dins els paràmetres de qualitat i innovació que són necessaris per al món actual.

 Seu del CIM
Pl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971356050
Fax: 971368216

 Centre artesanal de Menorca
c. del Metge camps s/n. Recinte firal des Mercadal. 07740 es Mercadal
Tel.: 971154436
Fax:

Gestions, tràmits i programes relacionats

Esports

Correspon al Servei d'Esports desenvolupar les competències atribuïdes als consells insulars en matèria esportiva d'acord a la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, a més de les establertes en la Llei 6/1994, de 13 de desembre.

El Servei d'Esports desenvolupa tot el seu marc competencial a través de tres seccions: esport base, promoció esportiva i gabinet de medicina esportiva.

 Seu del CIM
Pl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971360849
Fax: 971368216

Seccions: Gestions, tràmits i programes relacionats

Formació per a l'Ocupació

Els objectius i funcions del Servei de Formació per a l'Ocupació són:

- Afavorir la formació al llarg de la vida de les persones treballadores, millorant la seva capacitació professional i desenvolupament personal.
- Proporcionar a les persones treballadores els coneixements i les pràctiques adequades a les competències professionals requerides en el mercat de treball i a les necessitats de les empreses.
- Afavorir la inserció laboral de les persones treballadores desocupades en aquells àmbits i/o sectors que necessiten personal format o que poden esdevenir nous filons d'ocupació.
- Preparar persones per a que puguin accedir a llocs de feina en sectors econòmics o perfils professionals on hi ha una mancança de personal format.
- Millorar l'ocupabilitat, especialment d'aquelles persones que tenen majors dificultats de manteniment del treball o d'inserció laboral.


Què ofereix el servei?

Aquest servei ofereix, bàsicament, una formació inclosa dins els Fitxer d'Especialitats Formatives. Les especialitats formatives s'enquadren dins les famílies professionals establertes en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. A més, les accions formatives que condueixen a l'obtenció d'un certificat de professionalitat ofereixen una certificació vàlida a tot l'Estat.

La formació que s'ofereix respon a criteris de qualitat i adaptada a les necessitats del mercat laboral i en professions que poden esdevenir nous filons d'ocupació. I el que es pretén és fomentar una millor qualificació de la població activa mitjançant la formació. Seu del CIM
Pl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971356246
Fax: 971368216

Correu electrònic: formacio@cime.es

Gestions, tràmits i programes relacionats

Innovació i Noves Tecnologies

Els objectius i funcions del Servei de Innovació i Noves Tecnologies són:

- Impulsar programes de desenvolupament de les noves tecnologies, la societat de la informació i el coneixement, tant en l'àmbit privat com en els serveis públics.


 Seu del CIM
Pl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971356050
Fax: 971368216

Gestions, tràmits i programes relacionats

Itineraris integrals d'inserció per a l'ocupació

ITINERARIS INTEGRALS D'INSERCIÓ PER A L'OCUPACIÓ

El programa d'Itineraris integrals d'inserció per a l'ocupació está cofinançat fins un màxim del 50% del Fons Social Europeu dirigit a persones en situació d'atur d'entre 30 i 65 anys inscrites al SOIB com a demandants de feina, amb especials dificultats d'ocupabilitat.

ITINERARIS INTEGRALS D'INSERCIÓ PER A L'OCUPACIÓ PER A JOVES

El programa d'Itineraris integrals d'inserció per a l'ocupació per a joves, está cofinançat fins un màxim del 50% del Fons Social Europeu dirigit a persones en situació d'atur d'entre 16 i 29 anys inscrites al SOIB com a demandants de feina, i al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Per a més informació ens podeu contactar amb el telèfon 971.35.62.46 o amb l'adreça el electrònica formacio@cime.es- SERVEI D'ORIENTACIÓ LABORAL

Ofereix un itinerari personalitzat d'inserció en el mercat de treball, amb assessorament en el procés de recerca de feina; informació i orientació sobre recursos formatius; disseny d'itineraris d'orientació i inserció personalitzats; estratègies encaminades a afavorir la integració laboral de les persones desocupades; i informació sobre ofertes laborals, tècniques de recerca de feina, elaboració de currículums.

També es realitzen accions grupals amb les persones usuàries del servei, com tallers puntuals sobre l'entrevista de feina, aula de recerca de feina i/o tallers per a l'adquisició de competències personals.- SERVEI DE TUTORITZACIÓ PER A L'AUTOOCUPACIÓ

Oferim un acompanyament personalitzat per a la maduració de la idea emprenedora, informació sobre normativa, requisits i tràmits exigits per crear una empresa, assessorament tècnic per a l’elaboració del pla d’empresa, informació empresarial de suport: aspectes fiscals, laborals, formes jurídiques, etc. i suport a la recerca de finançament: préstecs, avals financers, microcrèdits, ajuts, concursos.

També es realitzen accions grupals amb les persones usuàries del servei, com tallers puntuals sobre la recerca de finançament d'un projecte.- SERVEI D'INTERMEDIACIÓ D'EMPRESES

Oferim una cartera de candidats, suport en el lloc de feina, assessorament en la selecció de personal i informació sobre les bonificacions/reduccions a la contractació.
Dirigit a qualsevol empresa que tingui activitat dins l'àmbit de Menorca.

Data actualització: 25/10/2017

Correu electrònic: formacio@cime.es

Joventut

Els objectius i funcions del Servei de Joventut del Consell Insular de Menorca són:

- Promoure les activitats dirigides als joves i a l'associacionisme juvenil a l'illa.
- Promoure les activitats, organitzades pels ajuntaments, dirigides als joves, així com col·laborar amb el manteniment dels punts d'informació juvenil i els casals de joves municipals.
- Regular i supervisar les activitats de temps lliure infantil i juvenil.
- Desenvolupar la reglamentació i la normativa que reguli les diferents competències transferides al CIM en matèria de joventut.
- Mantenir, millorar, gestionar i dinamitzar les instal·lacions juvenils transferides al CIM.
- Desenvolupar les polítiques de joventut i les activitats dirigides als joves amb les actuacions que feim des de l'INJOVE.

 Seu del CIM
Pl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971357026
Fax: 971368216

 INJOVE
c. de J. M. Quadrado, 13, 07703 Maó
Tel.: 971365073
Fax: 971362786

Gestions, tràmits i programes relacionats

 
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Salut jove Salut jove
Web d'IGA Menorca Web d'IGA Menorca Menorca és des de l’any 2004 membre de la Internacional Island Games Association
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Pla +TIC Pla +TIC
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
INJOVE INJOVE Consulta tota la informació sobre activitats i serveis adreçats a la joventut.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS