Ajuts a les famílies per finançar la participació a les activitats de lleure (3-16 anys) per afrontar els efectes de la COVID-19Darrera modificació: 23/06/2020

Tramitar

Objecte del Tràmit: Aquest tràmit permet presentar una sol·licitud d’ajut per a la participació a les activitats de lleure de persones menors d’edat d’entre 3 i 16 anys, per afrontar els efectes provocats per la COVID-19.

Es pot demanar l’ajut a una de les dues línies:
Línia 1: ajuts per situació econòmica.
Línia 2: ajuts per conciliació familiar.
 
Àmbit de responsabilitat: Cultura, Educació, Joventut i Esports
 
Qui ho pot demanar: Les persones que tinguin la representació legal del les persones menors d’edat participants a les activitats i estiguin empadronades en el mateix domicili.

 
Requisits a complir: Línia 1: ajuts per situació econòmica
Requisits de la unitat de convivència on està empadronat/da la persona menor d’edat que participa a l’activitat de lleure:
• Empadronament a Menorca.
• Ingressos totals de l’any 2019 (declaració que es presenta el 2020) inferiors al 200 % de l’IPREM(*1 )
• En el cas que el 2020 hagin disminuït els ingressos totals respecte, al 2019 es tindran en compte que els ingressos dels 3 darrers mesos siguin inferiors al 200 % de l’IPREM.
• Haver presentat la sol·licitud d’ajut davant el Consell Insular


Línia 2 : ajuts per conciliació familiar
Requisits de la unitat de convivència on està empadronat/da la persona menor d’edat que participa a l’activitat de lleure:
• Empadronament a Menorca.
• Totes les persones progenitores treballen en el moment de la sol·licitud.
• Haver presentat la sol·licitud d’ajut davant el Consell Insular dins el termini: del 22 de juny al 3 de juliol.

A les dues línies d’ajuts, 1 i 2, les activitats d’educació en el temps lliure on participa el/la persona menor d'edat han de complir els requisits següents:
• Estar regulada pel Decret 23/2018, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (Títol III, articles 37-54) (*2).
• Tenir lloc a Menorca entre l’1 de juliol i el 28 d’agost.
• Haver notificat davant el Consell l’activitat prèviament a l’inici.
• Si es tracta d’un campus esportius, ha d’estar notificat a la Fundació Balear de l’Esport.
• Complir la normativa vigent.

(*2) D’acord amb el Decret 23/2018, són activitats de temps lliure: acampada; camp de treball, de voluntariat o d’aprenentatge; escola d’estiu o de vacances; colònia; estada, casal, campus i altres activitats de caràcter esportiu; activitats en una granja escola; activitats en una aula de natura; marxa per etapes; activitats en casals, espais joves i centres infantils o juvenils de temps lliure; activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil de caràcter mixt; activitats extraordinàries d’aventura o d’esports de risc.
 
Documentació a presentar: Per tal  d'escurçar el termini de concessió i pagament de l'ajut recomanam adjuntar a la sol·licitud tota la documentació requerida. La consulta a les bases de dades d'altres administracions pot allargar aquest procediment.

Línia 1: ajuts per situació econòmica
• Sol·licitud
• Declaració de dades bancàries (Annex 1)
• Certificat de convivència, emès per l'ajuntament de Menorca corresponent, on figurin totes les persones que conviuen en el domicili on estan empadronats/ades els/les menors participants
• Comprovant de pagament del servei corresponent.
• Declaració renda del 2019 (presentada el 2020)
• Documentació acreditativa dels ingressos dels mesos de març, abril i maig (només en d’haver sofert una davallada d’ingressos respecte a l’any anterior).

Línia 2: ajuts per conciliació familiar
• Sol·licitud.
• Declaració de dades bancàries (Annex 1)
• Certificat de convivència, emès per l'ajuntament de Menorca corresponent, on figurin totes les persones que conviuen en el domicili on estan empadronats/ades els/les menors participants
• Comprovant de pagament del servei corresponent
• Documentació acreditativa de la situació laboral dels membres de la unitat familiar de convivència que tenen ingressos (en actiu, atur o ERTO)
 
On es pot realitzar el tràmit:
Presencial: Al Servei d'Atenció Ciutadana (SAC)
Per telèfon (només informació): 971356050
Per correu: Plaça de la Biosfera 5, 07703 Maó - Plaça de la Catedral, 5 07760 Ciutadella
Per FAX (només informació):
Correu electrònic (només informació):
Altres:
Plana web:
 
Què ha de fer el ciutadà:
Recomanam presentar la sol·licitud d'ajut de forma electrònica des del web del Consell Insular de Menorca amb el pin ciutadà o el certificat electrònic. També es pot presentar de forma presencial.
Terminis de ciutadà: Línia 1: Del 22 de juny, fins exhaurir el pressupost. Línia 2: Del 22 de juny, fins al 3 de juliol de 2020.
Terminis del Consell Insular: -
Tarifes aplicables: -
Resposta al ciutadà: -
 
Marc Legal: -Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (Títol I, art. 2-20; i Títol II, art. 21-36).
 
Sentit del Silenci Administratiu:
 
Observacions: Els ajuts únicament se poden presentar en els terminis següents: Línia 1: Del 22 de juny, fins exhaurir el pressupost. Línia 2: Del 22 de juny, fins al 3 de juliol de 2020.

Els ajuts s’atorgaran per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud, sempre que la documentació exigida sigui correcte.

Els criteris de concessió són orientatius i estaran subjectes a l'anàlisi de la situació de cada unitat familiar per part del personal tècnic del Consell Insular.

 

Edictes relacionats:
Documents Relacionats:
 
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Revista Àmbit Revista Àmbit El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca estalviarà 48.000 euros durant la present legislatura, mitjançant la transformació de la Revista Àmbit, que edita l'esmentat Departament, de format paper a format digital.
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
INJOVE INJOVE Consulta tota la informació sobre activitats i serveis adreçats a la joventut.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS