Catalogació de vehicles històricsDarrera modificació: 22/11/2017

Tramitar.

Objecte del Tràmit: Obtenir la catalogació de vehicle històric.
 
Àmbit de responsabilitat: Departament de mobilitat
 
Qui ho pot demanar: Tota persona física o jurídica.
 
Requisits a complir: Es podran catalogar com a vehicles històrics:
- Els que tenguin una antiguitat mínima de 25 anys, comptats a partir de la data de fabricació. En cas que no es conegui la data de fabricació, es prendrà com a tal la data de la seva primera matriculació o, en el seu defecte, la data en la qual es va deixar de fabricar.
(Les seves peces constitutives hauran d'haver estat fabricades en el període de producció normal del tipus o variant que es tracti, amb excepció dels elements fungibles que podran ser substituïts per reproduccions o equivalències i hauran d'estar identificats.)
- Els inclosos en l'Inventari General de Béns Mobles del Patrimoni Històric Espanyol o declarats béns d'interès cultural i els que tenguin interès especial per haver pertangut a alguna personalitat rellevant o intervingut en algun esdeveniment de transcendència històrica.
- Els vehicles de col·lecció, entenent-se per tals els que per les seves característiques, singularitat, escassetat manifesta o altra circumstància especial, mereixin acollir-se al règim de vehicles històrics.
 
Documentació a presentar: 1. Sol·licitud de catalogació (model instància genèrica)
2. Un informe d'un laboratori oficial acreditat, que versarà sobre l'autenticitat del vehicle, les seves característiques tècniques, exempcions de les inspeccions periòdiques i possibles limitacions que haurien d'imposar-se a la seva circulació.
L'informe del laboratori oficial haurà de tenir la forma i el contingut definit en la Guia interpretativa del Reial Decret 1247/1995, de 14 de juliol, elaborada pel Grup de treball en matèria de vehicles històrics entre els representants de les comunitats autònomes i AECA-ITV, acceptada com a document vàlid per catalogar vehicles històrics a les Illes Balears.
A la pàgina web de la UDIT es pot consultar el llistat de laboratoris oficials acreditats per a la catalogació de vehicles històrics que poden prestar els seus serveis a les Illes Balears.
3. Tota la documentació que acrediti i defineixi les característiques tècniques del vehicle. O, a falta d'aquesta, certificat del fabricant o d'un laboratori oficial o d'un club o entitat relacionat amb vehicles històrics que acrediti les característiques i l'autenticitat del vehicle.
4. Si escau, acreditació documental de la declaració de bé d'interès cultural o d'estar inclòs en l'Inventari General de Béns Mobles del Patrimoni Històric Espanyol.
5. En cas que el vehicle hagi estat matriculat amb anterioritat a Espanya, haurà de presentar una fotocopia del certificat de característiques tècniques i del permís de circulació.
6. Fitxa reduïda de característiques tècniques emesa pel fabricant, laboratori, entitat o club de vehicles històrics confeccionada segons l'establert en la legislació vigent sobre homologació de tipus de vehicles i que complesqui amb requisits definits en la Guia interpretativa del Reial Decret 1247/1995, de 14 de juliol, elaborada pel Grup de treball en matèria de vehicles històrics entre els representants de les comunitats autònomes i AECA-ITV, acceptada com a document vàlid per catalogar vehicles històrics a les Illes Balears.
7. Fotografies en color dels quatre costats del vehicle.
 
On es pot realitzar el tràmit:
Presencial: Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) Maó / Ciutadella
Per telèfon (només informació): 971356050
Per correu: Plaça de la Biosfera 5, 07703 Maó
Per FAX (només informació):
Correu electrònic (només informació): info.sac@cime.es
Altres:
Plana web: www.cime.es
 
Què ha de demanar el ciutadà:
-
Terminis de ciutadà: -
Terminis del Consell Insular: -
Tarifes aplicables: -
Resposta al ciutadà: -
 
Marc Legal: -Reial Decret 1247/1995, de 14 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de vehicles històrics.
-Guia interpretativa del Reial Decret 1247/1995, de 14 de juliol, elaborada pel Grup de treball en matèria de vehicles històrics entre els representants de les comunitats autònomes i AECA-ITV, acceptada com a document vàlid per catalogar vehicles històrics a les Illes Balears.
-Disposició final primera del Reial Decret 920/2017, de 23 d'octubre, pel qual es regula la inspecció tècnica de vehicles (entrarà en vigor el 20 de maig de 2018).
 
Sentit del Silenci Administratiu:
 
Observacions: El Consell Insular podrà inspeccionar el vehicle abans d'emetre la Resolució de catalogació sempre que ho estimi convenient.

 


Documents Relacionats:
 
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS