3549_Inscripció d'empreses turístiques d'entretenimentDarrera modificació: 22/05/2018

Tramitar.

Objecte del Tràmit: Inscripció en el Registre Insular i General d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics de les Illes Balears de l'oferta d'entreteniment: sales de festa, sales de ball, discoteques, cafès concert i clubs de platja.

Inici de l'activitat:
L'inici de l'activitat queda condicionada i només és possible si en el mateix moment de presentació de la declaració responsable l'interessat ja compleix tots els requisits normativament exigibles, tant si corresponen a l'àmbit material turístic com a altres.
 
Àmbit de responsabilitat: Departament d'Ordenació Territorial i Turística
 
Qui ho pot demanar: Qualsevol ciutadà interessat en l'exercici de l'activitat.
 
Requisits a complir: -Aquests establiments han d'exhibir a l'entrada la placa distintiva amb la referència al grup concret i amb les característiques que determina l'annex 1 del Decret 20/2015.
-Els serveis de restauració que ofereixin aquestes empreses han de complir els requisits que estableix el capítol V del títol V del Decret 20/2015 per a les empreses de restauració.
-Els clubs de platja, ateses les diverses activitats que poden desenvolupar, han d'exhibir les plaques corresponents a cada activitat turística que exerceixin. Així mateix, han de complir la normativa mediambiental que sigui aplicable a la zona en què s'ubiquin, precaució especialment aplicable als que ofereixin serveis d'animació; tot això, al marge del compliment de la resta de normativa sectorial aplicable.
 
Documentació a presentar: A) Declaració responsable d’inici d’activitat turística (DRIAT) .
B) Còpia del DNI o CIF de l’explotador
C) Acreditació a través de qualsevol mitjà vàlid en dret de la personalitat i la representació del declarant. En cas de les comunitats de bens i societats civil, s’haurà d’indicar també els noms i DNI dels seus membres, o bé presentar document de constitució de la societat
D) Informe descriptiu, en el qual s'ha d'indicar el caràcter temporal o permanent de l'activitat, degudament signat per un tècnic competent que ha de tenir el contingut mínim següent:
-Nom, adreça, grup (sala festa, sala de ball, discoteca, cafè concert, club de platja) i, si escau, número de registre
-Nombre de places en sala, barra i terrassa
-Descripció de les zones comunes, amb la seva ubicació, la superfície i el nombre: vestíbul, serveis higiènics generals, sales i altres dependències i instal·lacions (escenari, pista, atraccions, bars...)
E) Plànols de l'establiment amb totes les dades reflectides en l'informe degudament signat per tècnic competent.
A més, es pot incloure tota la informació de l'empresa, l'activitat o l'establiment que es consideri rellevant.

OBSERVACIONS:
AQUESTS ESTABLIMENTS QUE A MÉS OFEREIXIN SERVEIS DE RESTAURACIÓ, TAMBÉ S'HAN D'INSCRIURE A TURISME COM A EMPRESES TURÍSTIQUES DE RESTAURACIÓ (RESTAURANT, BAR-CAFETERIA, BAR DE COPES O CÀTERING), EN FUNCIÓ DE LES CARACTERÍSTIQUES DE CADA ESTABLIMENT I DELS SERVEIS QUE OFEREIXIN (VEURE TRÀMIT 3505 SOBRE OFERTA DE RESTAURACIÓ).

 
On es pot realitzar el tràmit:
Presencial: Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) Maó / Ciutadella
Per telèfon (només informació): 971 35 60 50
Per correu: Plaça de la Biosfera 5, 07703 Maó
Per FAX (només informació):
Correu electrònic (només informació): info.sac@cime.es
Altres:
Plana web:
 
Què ha de demanar el ciutadà:
Presentar la sol·licitud i documentació requerida.

Terminis de ciutadà: Ho pot sol·licitar en qualsevol moment
Terminis del Consell Insular: ---
Tarifes aplicables: ---
Resposta al ciutadà: Per correu certificat
 
Marc Legal: -Llei 8/2012, de 19 de juliol, del Turisme de les Illes Balears.
-Decret 20/2015, de 17 d’abril, de principis generals i directrius de coordinació en matèria turística; de regulació d’òrgans assessors, de coordinació i de cooperació del Govern de les Illes Balears, i de regulació i classificació de les empreses i dels establiments turístics, dictat en desplegament de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears.
-Reial Decret Legislatiu 1/2007, de la llei de consumidors i usuaris.
 
Sentit del Silenci Administratiu:
 
Observacions:
 


Documents Relacionats:
 
 
 
Enllaç a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears Enllaç a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears Consulta aquí l’articulat de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Reglament orgànic Reglament orgànic Coneix les normes que regeixen l’activitat política i administrativa del Consell.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Web del Servei d'Assessorament Lingüístic Web del Servei d'Assessorament Lingüístic El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell disposa d’una nova pàgina web dedicada a la llengua catalana i l’assessorament lingüístic. Visita-la.
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS