3548_Inscripció activitat turística de lloguer de vehicles sense conductorDarrera modificació: 22/05/2018

Tramitar.

Objecte del Tràmit: Inscripció en el Registre Insular i General d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics de les Illes Balears de les empreses de lloguer de vehicles sense conductor.

Inici de l'activitat:
L'inici de l'activitat queda condicionada i només és possible si en el mateix moment de presentació de la declaració responsable l'interessat ja compleix tots els requisits normativament exigibles, tant si corresponen a l'àmbit material turístic com a altres.
 
Àmbit de responsabilitat: Departament d'Ordenació Territorial i Turística
 
Qui ho pot demanar: Qualsevol ciutadà interessat en l'exercici de l'activitat
 
Requisits a complir: -Aquestes empreses, juntament amb la DRIAT, si ja estaven en funcionament han de presentar un pla de modernització i seguretat d'acord amb l'article 125.3 del Decret 20/2015. En cas que en el moment de presentar la DRIAT l'empresa encara no estigui exercint l'activitat i, per tant, sigui de nova implantació, el termini per superar el pla de modernització i seguretat serà de sis anys.
-Aquestes empreses han de constituir les pòlisses d'assegurances necessàries per l'activitat. Aquestes pòlisses hauran de mantenir-se en vigor durant tot el temps de prestació de les activitats.
-Aquests establiments han d'exhibir la placa corresponent d'acord amb model aprovat en l'annex 1 del Decret 20/2015.
 
Documentació a presentar: A) Declaració responsable d’inici d’activitat turística (DRIAT)
B) Copia del DNI o CIF de l’explotador
C) Acreditació a través de qualsevol mitjà vàlid en dret de la personalitat i la representació del declarant. En cas de les comunitats de bens i societats civil, s’haurà d’indicar també els noms i DNI dels seus membres, o bé presentar document de constitució de la societat
D) Informe descriptiu, en el qual s'ha d'indicar el caràcter temporal o permanent de l'activitat, que ha de tenir el contingut mínim següent:
-Nom, NIF/NIE i adreça titular de l'activitat, del nom comercial i de la seu de l'activitat
-Memòria explicativa i relació dels serveis que ofereixen, així com dels períodes en què es desenvoluparan, incloent personal i instal·lacions per prestar els serveis (atenció al públic i dipòsit, aparcament i lliurament de vehicles)
-Llista de la flota de vehicles de què disposen per prestar l'activitat, incloent la matrícula, la marca, el model i l'antiguitat (aquesta llista inclourà els vehicles disponibles en el moment de la presentació de la DRIAT i la previsió de la flota de vehicles de què es disposarà al llarg de l'exercici de l'activitat)
-Acreditació de la constitució de les pòlisses d'assegurances necessàries per a l'activitat. Aquestes pòlisses hauran de mantenir-se en vigor durant tot el temps de prestació de les activitats
-Pla de modernització i seguretat i acreditació del compliment dels requisits de l'article 125.3 del Decret 20/2015, si escau
A més, es pot incloure tota la informació de l'empresa, l'activitat o l'establiment que es consideri rellevant.
 
On es pot realitzar el tràmit:
Presencial: Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) Maó / Ciutadella
Per telèfon (només informació): 971356050
Per correu: Plaça de la Biosfera 5, 07703 Maó
Per FAX (només informació):
Correu electrònic (només informació): info.sac@cime.es
Altres:
Plana web:
 
Què ha de demanar el ciutadà:
Presentar la sol·licitud i documentació requerida.

Terminis de ciutadà: Ho pot sol·licitar en qualsevol moment
Terminis del Consell Insular: ---
Tarifes aplicables: 61,50 euros
Resposta al ciutadà: Per correu certificat.
 
Marc Legal: -Llei 8/2012, de 19 de juliol, del Turisme de les Illes Balears.
-Decret 20/2015, de 17 d’abril, de principis generals i directrius de coordinació en matèria turística; de regulació d’òrgans assessors, de coordinació i de cooperació del Govern de les Illes Balears, i de regulació i classificació de les empreses i dels establiments turístics, dictat en desplegament de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears. quisició de productes vacacionals de llarga durada, de revenda i de intercanvi i normes tributàries
-Reial Decret Legislatiu 1/2007, de la llei de consumidors i usuaris.
 
Sentit del Silenci Administratiu:
 
Observacions:
 


Documents Relacionats:

 
 
 
Enllaç a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears Enllaç a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears Consulta aquí l’articulat de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Reglament orgànic Reglament orgànic Coneix les normes que regeixen l’activitat política i administrativa del Consell.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Web del Servei d'Assessorament Lingüístic Web del Servei d'Assessorament Lingüístic El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell disposa d’una nova pàgina web dedicada a la llengua catalana i l’assessorament lingüístic. Visita-la.
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS