Menorca illa cardioprotegida

El programa “Menorca Illa Cardioprotegida” té com objectiu principal la protecció de la salut dels esportistes de la nostra illa. Una part d’aquesta protecció ja es fa mitjançant els reconeixements medico esportius als Gabinets de Medicina Esportiva i l’altra part és la d’establir els mecanismes necessaris, quant a material i assistència, per poder donar la resposta adequada en cas d’una aturada cardiorrespiratoria en un esportista.

La voluntat de la Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca és la d’establir un programa de cardioprotecció a les instal·lacions esportives municipals, amb la col·laboració de tots els ajuntaments de l’illa.

Les aturades cardíaques extrahospitalàries, i especialment en la gent jove i esportista, són un problema sanitari i de preocupació per les administracions públiques responsables i per tant, creiem necessari desenvolupar actuacions per tal de posar-hi solucions i disminuir el temps de resposta, mitjançant la col·laboració de totes les administracions implicades en l’àmbit de l’esport, tant insulars com municipals.

Aquest programa pretén dotar de desfibril·ladors semiautomàtics a totes les instal·lacions esportives municipals i fer més eficients la distribució i l’ús dels aparells ja disponibles. També es pretén dintre d’aquest programa, fer un pla de formació en reanimació cardiopulmonar i ús dels desfibril·ladors semiautomàtics al personal de totes les instal·lacions esportives municipals, per tal de desenvolupar accions immediates en la cadena de supervivència, com a element clau en la reanimació de l’aturada cardíaca.

En aquesta pàgina hi trobareu la distribució de les instal·lacions esportives dels municipis de l’illa de Menorca, quina instal·lació compta amb presència efectiva de desfibril·lador i informació de la seva situació a les altres instal·lacions més properes dintre del mateix complex esportiu.


Darrera modificació: 11/12/2013

Tramitar.Documents Relacionats:
 
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Revista Àmbit Revista Àmbit El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca estalviarà 48.000 euros durant la present legislatura, mitjançant la transformació de la Revista Àmbit, que edita l'esmentat Departament, de format paper a format digital.
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
INJOVE INJOVE Consulta tota la informació sobre activitats i serveis adreçats a la joventut.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS